Program

2017.09.22. 12:53

Nagyszabású rendezvényt szervez a Vas Megye Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Október 7-én kerül sor a III. Vas Megyei Tűzoltó Találkozóra, melynek már hagyományosan Szombathely Megyei Jogú Város Fő tere ad otthont

A rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik és délután három óráig tart. Először egy időkapszula kerül elhelyezésre a 2010 novemberben eredeti helyére visszakerült Szentháromság-szobor közelében. Az ünnepélyes elhelyezést követően gyakorlati bemutatókra, óvodásoknak ügyességi kistűzoltó feladatokra, tűzoltási és műszaki mentési és alpin-technikai bemutatókra és kistűzoltó avatásra várjuk a megye és Szombathely lakosságát, a gyermekeket szüleikkel, nagyszüleikkel együtt.

A találkozóra az önkéntes és önkormányzati, valamint hivatásos tűzoltói hetek óta készülnek, melynek célja: minél közelebb vinni az állampolgárokhoz a tűzoltó hivatást és láttatni mekkora összetartó erő jellemzi a bajban segíteni akaró tűzoltó társadalmat.

A rendezvényt a Szombathely Fő térről nagy számban elvonuló tűzoltó autók látványos bemutatója zárja.- írja a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában