labdarúgás

2017.10.05. 20:43

Folytatódik a küzdelem- Celldömölk–Király derbi

KÖRKÉP A hétvégén folytatódik a küzdelem a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, valamint a megyei II. osztály szombathelyi, körmendi és sárvári csoportjában is.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Foto:

Megyei I.

A megyei I. osztály 8. fordulójában a jó formában lévő Király, a jó erőt képviselő Celldömölk vendégeként lép pályára – mindkét csapat dobogóra pályázik. A meccs győztese lépéselőnybe kerül az egyik nagy riválisával szemben. A Jánosháza–Szentgotthárd összecsapás is jó mérkőzést, nagy izgalmakat ígér. Van jelentősége a Vasvár–Kőszeg derbinek is, hiszen mindkét együttes menekülne a veszélyes zónából. Az Egyházasrádócra pedig vár egy nehéznek tűnő répcelaki kirándulás.

Megyei I. osztály, a 8. forduló menetrendje, szombat, 15.00: Celldömölk–Király (Harcsár R.), Sárvár–Ikervár (Vass I.), Jánosháza–Szentgotthárd (Talabér N.), Lukácsháza–Rábapaty (Bedi T.), Répcelak–Egyházasrádóc (Bíró O.). Vasárnap, 15.00: Vép–Vasszécseny (Takács R.), Rum–Körmend (Mónos J.), Vasvár–Kőszeg (Horváth P.).

Időközben kijelölték az 5. fordulóból időjárási körülmények miatt elmaradt három mérkőzés időpontját. Az Ikervár–Lukácsháza derbit október 11-én (16.00), a Vép–Sárvárt meccset október 25-én (15.00), míg a Rábapaty–Kőszeg találkozót december 3-án (13.00) pótolják.

 

Megyei II.

A szombathelyi csoportban a 8. játéknap rangadóján az éllovas Söpte fogadja a második helyezett Jákot (a Ják két meccsel kevesebbet játszott riválisánál). Ha a vendég Söptén is nyer, akkor egyértelműen a bajnoki cím egyik legfőbb esélyesévé lép elő. A vártnál gyengébben rajtoló Bozsok egy gólerős, jó formában lévő Sparit fogad. Szombathelyi rangadón fogadja a Zanat a Gyöngyöshermánt. A dobogó közelébe férkőző Balogunyom Táplánszentkereszten folytathatja jó sorozatát.

Szombathelyi csoport, a 8. forduló menetrendje, vasárnap, 15.00: Táplán–Balogunyom (Makai I.), Gencsapáti–Szentpéterfa (Boda Gy.), Bozsok–Spari (Szvorda M.), Tanakajd–Rábahídvég (Samu Cs.), Zanat–Gyöngyöshermán (Németh L.), Söpte–Ják (Kedves R.), Csepreg–Felsőcsatár (Horváth Z.).

A körmendi csoport nyolcadik fordulójában külön presztízscsata a VSE és a Téglagyár találkozója, még annak ellenére is. hogy már 13 pont különbség van a két alakulat között. E meccs mellett a Szarvaskend-Bajánsenye derbire hívjuk fel a figyelmet. A bajnoki címre pályázó hazaiak egy szintén jó formában lévő gárdát látnak vendégül. A tét nem kevés a jelenleg 2. és 4. helyen álló csapatok számára.

Körmendi csoport, a 8. forduló menetrendje, szombat, 15.00: Körmend VSE–Körmendi Téglagyár (Héra Cs.). Vasárnap, 15.00: Szarvaskend–Bajánsenye (Bagoly G.), Szakonyfalu–Viszák (Bereczky Cs.), Csákánydoroszló–Rábatótfalu (Draskovits N.), Nádasd–Magyarszecsőd (Hérincs Cs.).

Nehéz megmondani, hogy a sárvári csoport hetedik játéknapján melyik éllovas alakulatra vár nehezebb feladat. Már az külön kihívás, hogy mindhárman idegenben játszanak. A tabella alapján az első helyezett BTK van könnyebb helyzetben, ám nem szabad leírni az utolsó helyről elmozdulni kívánó Ölbőt. A Kemenesalja a meglepetésre mindig hajlamos Püspömolnári otthonába látogat, míg a Gércét a dobogóra pályázó Szeleste látja vendégül.

Sárvári csoport, a 7. forduló menetrendje, vasárnap, 16.00: Pecöl–Sitke (Dan M.), Püspökmolnári–Kemenesalja (Sály K.), Ölbő–Bük (Bíró O.), Szeleste-Pósfa–Gérce-Vásárosmiske (Németh B.), Uraiújfalu–Mersevát (Szabó I. Z.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában