VASVÁR

2017.10.25. 21:42

Bizánci egyházzenei áhítat Vasváron

Akatisztosz a legszentebb istenszülőnek címmel bizánci egyházzenei áhítat kezdődik október 28-án, szombaton 18 órakor a vasvári plébániatemplomban. Közreműködik a Görögkatolikus Kamarakórus.

Tersztyánszky Krisztina

Görögkatolikus honfitársaink többsége Északkelet-Magyarországon él, de egyre többen laknak szórványban is az egész országban. Ők is római katolikusok, pontos elnevezésük: keleti vagy bizánci szertartású római katolikusok, szemben a latin szertartásúakkal. Ők is a római pápa és a Vatikán fennhatósága alá tartoznak, szertartásaik, énekeik, a templom és az egyházi ruhák azonban nagyon közel állnak az ortodox egyházéihoz. A Vas megyei „görögök” a győri szórványlelkészséghez tartoznak, de minden hónap harmadik vasárnapján 17.30-tól Szombathelyen, a Szent Norbert-templomban is végeznek szentmisét. A vasvári szertartást, az Akatisztoszt a győri görögkatolikus lelkész vezeti 18 órától. Az esemény 16.30-kor a Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény megtekintésével kezdődik, majd 17.30-kor a kamarakórus a bizánci egyházzene énekeiből ad ízelítőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában