ikervár

2017.10.15. 08:00

Elrepültek a gólyák, de adnak még munkát

Hiába repültek délre a gólyák, a gólyavédelmi munka aktuális Vas megyében – számolt be Facebook-oldalán az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságához tartozó, kőszegi központú Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont.

Bakos Ágnes

Veszélyes volt már a fészket tartó oszlop, ezért kicserélték Fotó: Harsányi Krisztián

Kicseréltek egy gólyafészket tartó oszlopot Ikerváron az Ady utcában. Az oszlop már veszélyes volt: az azon költő gólyák és a közelben lakók számára egyaránt – írta Harsányi Krisztián, a nemzeti park osztályvezetője.

Veszélyes volt már a fészket tartó oszlop, ezért kicserélték Fotó: Harsányi Krisztián

Hozzátette azt is: tapasztalataik szerint kihasznált az ikervári fészek. Az elmúlt három évben összesen nyolc fiókát neveltek fel benne gólyaszülők, feltehetően jövőre is lakott lesz, így elengedhetetlen volt a csere, amit az áramszolgáltató és az őrségi nemzeti park igazgatósága közösen végzett el.

Természetesen hasonló gólyavédelmi munkákat végeznek még Vas megyében addig is, amíg visszaérkeznek az éppen délre tartó fészeklakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában