Piaci körkép

2017.10.20. 16:19

Hódít a tök a piacon – Sokan keresik a déli gyümölcsöket

SZOMBATHELY Az őszi, hűvös napokon sem kell lemondanunk a vitamindús ételekről, a piacon számtalan zöldség és gyümölcs közül válogathatunk. Most a tök, a retek és a gesztenye a legnépszerűbb.

Boros Patrícia

Fotó: Szendi Péter

A szőlő kilójához – fajtától függően – 448 forinttól hozzájuthatunk, míg a szilva ára 500-600 forint között mozog. Nagy sláger most a sütőtök, amelynek kilója 120-250 forint körül van.

Fotós: Szendi Péter

- Nagy a kereslet a feketeretekre és a céklára, amelyet köhögés ellen szoktak fogyasztani a vásárlók, de sokan vásárolnak naspolyát is – mondta Horváth Emil árus.

Fotós: Szendi Péter

Érdemes körbejárnunk a piacot, ha egy kis gesztenyét vagy diót nassolnánk. Az előbbi kilójáért akár 800-1500 forintot is elkérhetnek, míg az utóbbi 3500 forintba is kerülhet.

Fotós: Szendi Péter

- Szezonja van a gesztenyének, de sokan keresik a mákot, a mogyorót és a diót – emelte ki Szabó Lajos árus. – Bár az ősz végéhez közeledünk, sokan vásárolnak csalamádéhoz karfiolt és uborkát. Egyre népszerűbben a déli gyümölcsök: a mandarin és a banán – hallottuk Richter Nórától, aki szintén a csarnokban árul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában