Volt egyszer egy legendás focicsapat

2017.10.01. 10:30

Sokszor 3 ezernél több néző volt a meccseken Répcelakon

A város egykor legendás focicsapatának tagjai adtak egymásnak találkozót. Ők egyszer még a Fradit is legyőzték.

Budai Dávid

A legendás focicsapat tagjai, valamint segítőik: edzők, vezetők és gyúrók Fotó: Nagy Jácint

Fotó:

– Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, volt a hetvenes-nyolcvanas években Répcelakon egy legendás labdarúgócsapat. Ez egy szerethető csapat volt, mert magatartásotokkal, cselekedeteitekkel hamar kivívtátok a szurkolók szeretetét, szívükbe loptátok magatokat, és ma is mindenki ismer benneteket negyven-ötven év távlatából is – ezekkel a szavakkal köszöntötte az egyik főszervező, Haraszthy István azt a több mint harminc „öregfiút” és az akkori vezetőket, akik ezúttal ő és az egykori középcsatár, Horváth Endre hívására gyűltek össze a művelődési házban.

A legendás focicsapat tagjai, valamint segítőik: edzők, vezetők és gyúrók Fotó: Nagy Jácint

– Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy ezt a találkozót meg kell szervezni és fehér asztalhoz kell ültetni azokat, akik Répcelakon megteremtették a foci alapjait. Olyan sikereket értünk el hazánkban és határainkon is túl, amellyel öregbítettük a településünk hírnevét – Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, volt a hetvenes-nyolcvanas években Répcelakon egy legendás labdarúgócsapat. Ez egy szerethető csapat volt, mert magatartásotokkal, cselekedeteitekkel hamar kivívtátok a szurkolók szeretetét, szívükbe loptátok magatokat, és ma is mindenki ismer benneteket negyven-ötven év távlatából is – ezekkel a szavakkal köszöntötte az egyik főszervező, Haraszthy István azt a több mint harminc „öregfiút” és az akkori vezetőket, akik ezúttal ő és az egykori középcsatár, Horváth Endre hívására gyűltek össze a művelődési házban. – Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy ezt a találkozót meg kell szervezni és fehér asztalhoz kell ültetni azokat, akik Répcelakon megteremtették a foci alapjait. Olyan sikereket értünk el hazánkban és határainkon is túl, amellyel öregbítettük a településünk hírnevét – mondta megnyitóbeszédében a találkozó ötletgazdája. Szabó József polgármester, aki elmondása szerint gyerekként még a sajtgyár mögötti pályán is szurkolt a csapatnak, egy névre szóló emlékplakettel köszönte meg az egykori focistáknak, hogy annyi örömet okoztak a répcelaki szurkolóknak. Az egykori csapat tényleg legendásan jó volt, egy alkalommal még a Ferencvárost is megverték, és volt olyan nyolc évük, amikor mindössze kétszer kaptak ki hazai pályán. Horváth Endre elárulta, a titkuk az volt, hogy szívből játszottak, a csapat nagy része falusi volt, és számukra hatalmas élményt jelentett több ezer néző előtt játszani. – Amikor NB II.-esek lettünk, mintegy 2 ezer lakosa lehetett Répcelaknak, de néző a mi meccseinken nem is igen volt 2 ezer alatt, márpedig a foci olyan, mint a színház, semmit sem ér, ha üres a nézőtér – fogalmazott. És valóban: az akkori répcelaki foci nézőszámait böngészve kiderült, nem volt ritka, hogy 3 ezernél többen voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában