A csepregi újbor ünnepe

2017.11.20. 07:40

Négy új borhölgyet avattak az Erzsébet-napi rendezvényen

Szombaton rendezték meg az Erzsébet-napi programsorozatot a csepregi Petőfi Sándor Művelődési és Sportházban. 

Cseszkó Tamás

A Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete a hétvégi Erzsébet-napi rendezvényen. Fotó: Csepregi Önkormányzat

Az Erzsébet-napi programot a csepregi óvodások néptáncműsora nyitotta meg, majd az elmúlt évekhez hasonlóan a Farkas Sándor Egylet jóvoltából a Lyukas Komák népi komédiája csalt mosolyt a színházteremben ülők arcára, míg a citera kíséretében megszólaló dalok kellemes emlékeket idéztek fel a jelenlévőkben.

A Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete a hétvégi Erzsébet-napi rendezvényen. Fotó: Csepregi Önkormányzat

A Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesület elnöke, Horváth Edina örömmel köszöntötte az új tagokat, elmondta, hogy egyesületük 2005. óta aktív részese a város civil életének. Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere elismeréssel beszélt a Borbarát Hölgyek és a borosgazdák tevékenységéről, valamint a szalagok felhelyezésével ünnepélyesen beiktatta az új borhölgyeket: Kolonits Nórát, Péter Andreát, Sulyok Doriszt és Tóth Bélánét.

Németh Árpád borosgazda az újborról számolt be, Tóth Kálmán borosgazda Szent Erzsébet és Szent Márton életét mutatta be a szép számú közönségnek, majd Finta József plébános megáldotta az idei termést. Horváth Gábor borosgazda egy fehérbort, Tóth Kálmán borosgazda egy vörösbort mutatott be a jelenlévőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában