Őszi szünet

2017.11.03. 11:00

Eleven gyerekek és lazuló felnőttek: hódít a minivakáció

MEGYEI KÖRKÉP Rengeteg pihenni vágyó család érkezett a megyénkben található gyógy- és élményfürdőkbe az őszi szünetre.

Pungor Csaba

Rengeteg család érkezett az élményfürdőbe. Varga Csilla és kisfia, Zsombor önfeledten pancsoltak a medencében Fotó: Nagy Jácint

Nemcsak a családok, hanem a szolgáltatók életében is kiemelt időszakká vált az őszi szünet. Az aktív kikapcsolódás lehetősége az időjárás változékonysága miatt úgy tűnik, lejárt. A legtöbben már nem a természetet választják úti célként, hanem pihenéssel szeretnének eltölteni néhány napot. Ez alól a kisgyermekes családok sem kivételek. A legkisebbek csúszdázással múlatják az időt, míg a felnőttek a pihenőágyon fekve relaxálnak. Érdekesség, hogy rövidebb időt töltenek egy helyen a kikapcsolódásra vágyó családok.

Rengeteg család érkezett az élményfürdőbe. Varga Csilla és kisfia, Zsombor önfeledten pancsoltak a medencében Fotó: Nagy Jácint

Önfeledten labdázó, csúszdázó gyerekeket, szerelmesen összebújó párokat és békésen, a gyógyvízben sakkozó időseket is láttunk tegnap az egyik Vas megyei gyógy- és wellnessfürdőben. Ez a kép nem tekinthető egyedinek, hiszen szinte mindenhol telt házzal üzemeltek a gyógy- és élményfürdők.

Már a parkolóba érve tapasztaltuk, hogy sokan összekötötték az őszi szünetet családi kikapcsolódással. A fürdőbe érve pedig nyugodtan kijelenthettük, hogy itt bizony telt ház van.

Fotós: Nagy Jácint

Régiónk nemcsak a természeti adottságai, hanem gyógyfürdői miatt is rendkívül keresett úti célnak számít. Az ország különböző pontjairól érkeztek pihenni vágyó családok, de akadtak látogatók Ausztriából, Szlovéniából és Szlovákiából is.

Fiausch Gábor családjával Ajkáról ruccant át Sárvárra és szerették volna összekötni a kellemest a hasznossal. Kiderült, hogy a szülők legalább annyira élvezték a csobbanást, mint a gyerekek. A lubickolás mellett a gyermekprogramokra is jutott idő, és természetesen nem hagyhatták ki a térségünkre jellemző finom falatokat sem.

Azonban nemcsak ők, hanem sok más család is igyekezett jól beosztani az őszi szünetet. A megnövekedett forgalom korántsem nevezhető meglepőnek, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan folyamatosan emelkedik az érdeklődők száma. Jellemzően családok keresik fel ilyenkor a fürdőt, hiszen minden adott ahhoz, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítson mindenki számára. A gyerek- és az élménymedence zsúfolásig megtelt, de a csúszdákhoz is hosszú percekig kellett sorban állni, akkora volt az érdeklődés. A sikolyokból kiindulva bizonyára megérte a várakozást. Aki pedig a vizes élmények után másra vágyott, az is megtalálhatta a számítását a bowlingpályán, az étteremben, valamint a játszóházban.

Fotós: Nagy Jácint

Ilyenkor a szolgáltatók kiemelten figyelnek arra is, hogy minden korosztály kellemes és minőségi kikapcsolódásban részesüljön. Ezért erre a hétre vidám programokkal színesítették a repertoárjukat. Az őszi szünet miatt pedig a fürdő saját szálláshelyei telt házzal üzemelnek.

A környékbeli vendéglátó-, és szálláshelyekre is jótékony hatást gyakoroltak az elmúlt napok. A finom falatok mellett remek alternatívát nyújtanak a különböző események és a természeti adottságok is, amelyek központjában az ősz áll.

– Nemcsak ezen a héten, hanem már október végén is érezhető volt a pozitív változás – mondta Góczánné Bukovics Ildikó hotelvezető.

– Ezen a héten jellemzően a kisgyermekes családok érkeztek hozzánk, és egy újfajta jelenséget is megtapasztalhattunk. Jellemzően egy-két napra szállnak meg a vendégek, egyre ritkábban fordul elő, hogy valaki egy teljes hetet tölt egy helyen.

Fotós: Nagy Jácint

A változás egyébként a vendéglátóhelyeken és a városokban is érezhető. Sokkal élénkebb, pezsgőbb az élet. Az éttermekben is alig akad szabad hely a déli órákban.

A néhány napos kikapcsolódást választják sokan az egyhetes pihenéssel szemben. A késői nyaralás, úgy tűnik, kezd kimenni a divatból, ugyanakkor a néhány napos őszi feltöltődés egyre népszerűbb.

Éppen ezért nem árt, ha tudatosan szervezzük meg saját pihenésünket, ugyanis könnyen lecsúszhatunk egy szállásról. Célszerű időben megtervezni a kirándulásunkat, hogy valóban pihentető napokat tölthessünk el – vélik a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában