klímaváltozá

2017.11.09. 20:50

Elkészült a vasi klímastratégia is

A klímaváltozás kedvezőtlen hatásai Vas megyét is egyre inkább érintik. Nemcsak az ökológiai feltételeket, hanem a gazdaság teljesítőképességét és a lakosság életmódját is negatívan befolyásolják. Ennek megoldására született meg a megye klímastratégiája, amelyet bárki megnézhet és véleményezhet a Vas Megyei Önkormányzat honlapján.

SZMK

Dr. Kondora Bálint mutatta be az elkészült stratégiát Fotó: SZMK

 

Dr. Kondora Bálint mutatta be az elkészült stratégiát Fotó: SZMK

Egy pályázat keretében készült el a megye klímastratégiája, amelynek kiemelt célja a klímaváltozás mérséklése mellett a hatásokhoz való alkalmazkodás, és a cselekvési irányok meghatározása a térségben – mutatta be tegnap dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Éghajlatváltozási Platform vezetője.

A stratégia kidolgozásában aktívan részt vett a Vas Megyei Éghajlatváltozási Platform, amelynek tagjai között olyan megyei szakmai szervezetek kaptak helyet, mint például a Nyugat-Dunántúli

Vízügyi Igazgatóság, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Vas Megyei Kormányhivatal, az Erdészeti Tudományos Intézet, az

ELTE Savaria Egyetemi Központ, a Nemzeti Agrárkamara, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Klímabarát Települések Szövetsége.

Az elkészült szakmai anyag széles körű helyzetértékeléssel mutatja be a megye klímaváltozással kapcsolatos sajátosságait, kihívásait – valamint az ezekre adható válaszokat.

A stratégiát a Vas Megyei Önkormányzat most társadalmi egyeztetésre bocsátja, bárki elérheti elektronikusan a megye honlapján, és nemcsak elolvasni, hanem véleményezni is lehet a dokumentumot: erre november 15-ig van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában