Emlékezés

2017.11.10. 17:21

Találkozott az egykori fiúiskola 1956-os „forradalmi osztálya”

A jánosházi Batthyány iskolában 45 év után találkoztak ismét egykori osztálytársak, a művelődési házban pedig hatvan eltelt év adott apropót az emlékezésre.

Van Népe

asdvasdvasdv Foto: asd

„Mindig szívesen adunk helyet az osztálytalálkozóknak” – ezzel a mondattal tett közzé sok vidám fotót a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Hiszen 45 év utáni találkozás helyszíne volt az intézmény. Még ennél is régebben váltak el egymástól az egykori Jánosházi Általános Fiúiskola diákjai: a hatvan éve végzett osztály rendezett találkozót nemrégiben a művelődési házban. Annak idején, bár akkor még nem tudhatták, fontos történelmi időkben lehettek osztálytársak: ők lettek Jánosházán az 1956-os forradalom évének egyik végzős nyolcadikos osztálya. A találkozáson természetesen ez, a szabadságharc is téma volt, amikor felidézték az iskolai évek emlékeit.

Egy 45 éves találkozó örömei. Fotó: Batthyány iskola

Az egybegyűlteket Kiss András polgármester üdvözölte: köszönetet mondott Jakab Tibor képviselőnek, egykori diáknak az ötletért és a szervezőmunkáért. A házigazdák, a művelődési ház munkatársai rövid műsorral kedveskedtek a jubilálóknak: Tullerné Szalai Ildikó szavalta el Ady Endre Üzenet egykori iskolámba című versét, majd Laczi Regina énekelte el Demjén Ferenc Felnőtt gyermekek című dalát.

asdvasdvasdv
Foto: asd

A rövid ünnepség után az önkormányzat vendégelte meg egy közös ebédre az öregdiákokat. Az egykori osztálytársak kilátogattak a temetőbe, ahol az elhunytakra egy-egy szál virággal emlékeztek, majd meglátogatták egykori iskolájukat is. Anekdotázással zárult a „forradalmi osztály” találkozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában