Költözés

2017.11.20. 20:01

Később költözhet, aki vár a rendeléssel

MEGYEI KÖRKÉP Bizonyos nyílászárókra és szálas szigetelőanyagokra heteket kell várni. Ezt mindenképpen vegyük figyelembe a kivitelezésnél.

Pungor Csaba

A vevők minél gyorsabb kiszolgálása miatt a kereskedők próbálnak nagyobb készletet tartani Fotó: Szendi Péter

Időben kezdje el mindenki a munkálatok tervezését, hogy a szükséges anyagok rendelkezésre álljanak. Az építőiparban a bővülő kereslettel nem igazán tartja a lépést a legtöbb gyártó. A téglák és a szigetelőanyagok tekintetében is bőven akad választék, ugyanakkor hosszabb rendelési időkkel dolgoznak a gyártók.

Ennek hátterében a hirtelen megugrott építkezési kedv áll, amelyre hosszú ideje nem volt példa. Bizonyos nyílászárók esetében ez akár tízhetes várakozást is jelenthet. Ugyanakkor egyes építő-, valamint szálas szigetelőanyagok tekintetében két hónapos szállítási idővel számolhatnak a várakozók. A keresleti növekedést és az ezzel járó igényeket a gyártó nem minden esetben tudja azonnal kielégíteni.

A vevők minél gyorsabb kiszolgálása miatt a kereskedők próbálnak nagyobb készletet tartani
Fotó: Szendi Péter

– A szó klasszikus értelmében nem beszélhetünk hiányról, de bizonyos áruk esetében nagyobb mennyiség megrendelésekor hosszabb várakozási idővel kell számolni – mondta id. Szabó Zoltán, a megye több pontján is jelenlévő tüzép vezetője. Hozzátette: az építkezési kedv érezhetően nő megyeszerte. A városokban és a megyeszékhelyen is az új építésű házak a legkelendőbbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában