Isten éltesse!

2017.11.16. 22:17

Magdi néni 90 éves 

A kőszegi Kelemen Lajosné Magdi néni kalandos 90 évet tudhat maga mögött, a Kőszegi Nyugdíjas Otthonban megható ünnepségen köszöntötték.

Cseszkó Tamás

Huber László, Kőszeg polgármestere is gratulált Kelemen Lajosnénak, aki 90 évvel ezelőtt, 1927. november 11-én született Szombathelyen. A családdal egykor a Kossuth Lajos utcában laktak (a jelenlegi Posta épületében), a bombázás is ott érte őket.

ereskedelmi iskolába járt, majd a Cipőgyárban dolgozott 1953-ig. Férjével ekkor Németországba menekültek. Házasságából egy fia született, Péter. Kalandos élete volt: Németországban gyári munkásként dolgozott, 19 évet élt ott, közben férje meghalt. Fiával az amnesztia után tért vissza Magyarországra. Akkor az édesanyjához költözött Szentkirályra, az ottani papír- és könyvkötészet lett a munkahelye egészen 55 éves koráig, amikor nyugdíjba ment. 1984-ben született egyetlen unokája, Péter, 2015-ben pedig dédunokája, akit szintén Péternek hívnak. 2005-től él a Kőszegi Nyugdíjas Otthon Kálvária utcai intézményében.

Nemcsak a polgármester készült meglepetéssel ezen a szép ünnepen, hanem az otthon lakói és dolgozói is, akiknek kedvességét Magdi néni könnyes szemmel köszönte meg.

A kiemelt kép csak illusztráció. Forrás: VN-archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában