Személyes meghívó

2017.11.19. 11:50

Nótával és tánccal ünnepelték az időseket Meszlenben

November 11-én, szombaton köszöntötték az időseket a településen. Az előző évekhez hasonlóan most is minden szépkorúnak személyesen vitték ki a meghívót az önkormányzat képviselői, és invitálták őket egy emlékezetes délutánra.

Balázs Anikó

A résztvevőket egy kis ajándékkal fogadták, majd mindenkit a helyükre is kísértek. Őri Zoltán polgármester ünnepi beszéde nyitotta meg a mulatságot. Beszélt a szeretet fontosságáról, a megbecsülésről, az összetartozásról, és hogy milyen fontos szerepet töltenek be az idősek a társadalomban és a családok életében. Szép, megható szavak és idézetek hangzottak el. Sokaknak „párás” lett a szeme a meghatódottságtól. Beszédének végén a faluvezető hosszú, egészségben gazdag boldog éveket és jó szórakozást kívánt.

A színpadra konferálták a Buccsi Rezedák néptánccsoportot, akik különböző tájak táncaival kalauzolták el a nézőket Magyarország vidékeire. Az immáron hat éve amatőr táncosokból alakult csoport tagjainak fontos a hagyományok megőrzése és a közönség szórakoztatása.

Az időseknek járt a lábuk az asztal alatt, tapsoltak, és néhányan még táncra is perdültek a jó hangulatú rendezvényen. Fotó: Balázs Anikó

Ezután a finom vacsora következett. Szorgos kezek hozták sorban a finomabbnál finomabb ételeket. A leves és a főétel után a helyi asszonyok által sütött süteményeket szolgálták fel desszertként.

Amikor már mindenki jóllakott, az est fénypontja következett. Kossuth Gergő neve már nem ismeretlen a meszleniek számára. A kiváló előadóművész már korábban is elvarázsolta a falu lakóit, ahogyan tette ezt most is. A fiatal tehetség nem csak a Csillag születik szórakoztató műsorban, de számos színpadon is megmutatta magát, mostanában pedig az egyik zenecsatornán láthatjuk. Énekétől zengett a közösségi ház. Az időseknek járt a lábuk az asztal alatt, tapsoltak, és néhányan még táncra is perdültek.

A jó hangulat ezután is folytatódott. Több falubeli zendített rá régi magyar nótákra és népdalokra. A mulatság késő estig tartott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában