Újítások

2017.11.02. 19:34

Négy óvodában várják a munkásokat

SZOMBATHELY Energetikai korszerűsítést végeznek négy óvodában is. Az önkormányzat 294 millió forint uniós támogatást nyert a beruházásra.

SZMK

Balogh János építésvezető, dr. Puskás Tivadar polgármester és Kelemen Krisztián, a körzet képviselője a Napsugár Óvoda előtt Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

A nyáron újrafestették a Napsugár Óvoda kerítését és néhány belső teret is rendbe tettek. Az elmúlt években több kisebb-nagyobb felújítás történt az intézményben, de mára halaszthatatlanná vált az energetikai korszerűsítése. Uniós pályázatnak köszönhetően másik három óvodával együtt ez most megvalósul. – Örülünk, ha fejlődik a város, főleg ha a fiatalságot és a jövőt érintő dolgokban fejlődünk – fogalmazott dr. Puskás Tivadar polgármester a munkaterület átadásán.

Balogh János építésvezető, dr. Puskás Tivadar polgármester és Kelemen Krisztián, a körzet képviselője a Napsugár Óvoda előtt
Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

 

Kelemen Krisztián, a körzet képviselője kiemelte: az elmúlt időszakban többször beázott az intézmény és emiatt lehullott a vakolat. Tetőt és homlokzatot szigetelnek, korszerűsítik a fűtőrendszert, több intézményt részlegesen akadálymentesítenek, és ahol szükséges, kicserélik a régi elektromos hálózatot és a nyílászárókat is. A munkálatok várhatóan november közepén kezdődnek a Napsugár és a Micimackó Óvodában, majd hasonló fejlesztés lesz a Hétszínvirág és a Margaréta Óvodában is. A kivitelezés ideje alatt a gyermekek az óvodákban maradhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában