Enyhíteni a terheken

2017.12.20. 16:45

Adománycsomagokkal segítenek az önkéntesek

Négyszáz ajándékcsomagot osztott szét szerdán a Máltai Szeretetszolgálat a szombathelyi rászorulóknak.

Csizmadia Anna

Dr. Asbóth Mária, a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának vezetője Rudovics Máriának adja át az egyik csomagot. Fotó: Szendi Péter

A Don Bosco Művelődési Házban szétosztott csomagok főként tartós élelmiszert (lisztet, cukrot, száraztésztát) tartalmaztak. A figyelmes kezek külön csomagot állítottak össze a kisgyermekes családoknak, azokba pár szem szaloncukrot és déligyümölcsöt is csempésztek.

Dr. Asbóth Mária, a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának vezetője Rudovics Máriának adja át az egyik csomagot. Fotó: Szendi Péter

Hat napig gyűjtötték az adományokat önkéntesek az egyik áruháznál a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi önkéntesei. Nemcsak a gyűjtésben segédkeztek önkéntesek, a szállításban és a csomagolásban is. A civilek adományain kívül egy drogéria és egy séi cukrász felajánlásait is átadták, a Mesebolt Bábszínáz pedig az élelmiszerek gyűjtésében segédkezett. Dr. Asbóth Mária főszervező már több mint két évtizede koordinálja a karácsonyi gyűjtést. Azoknak, akik mozgásukban korlátozottak vagy hallássérültek, személyesen viszi el otthonukba az ajándékot. A csomagok mellett a Brenner iskola tanulóinak zenés-verses karácsonyi műsorának is örülhettek a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában