betegirányító rendszer

2017.12.20. 17:45

Csökkenhet a várakozási idő

A hatékonyság jegyében alakítják át Szombathely betegirányító rendszerét és fejlesztik tovább az egészségügyi alapellátást.

Vas Népe

A betegirányító rendszer előnye, hogy akár telefonon, akár személyesen történő érdeklődés esetén rövidebb idő alatt kapnak tájékoztatást a betegek, olyan időszakban is, amikor a háziorvos éppen nem rendel. Sőt, több idő jut a tényleges betegellátásra azzal, hogy a háziorvos mentesül a betegirányítás által átvállalt feladatok alól. Emellett az orvosi rendelőben csökken a telefonhívások száma a rendelési idő alatt, de természetesen igény esetén a betegek a háziorvossal továbbra is kapcsolatba léphetnek. Csökken a várakozási idő is, és a betegek gyorsabban és rugalmasabban intézhetik a receptfelírásokat, az igazolások kiállítását és egyéb, adminisztratív jellegű ügyeiket. A Szent Márton utcai rendelőegységekben a betegirányító rendszer 2018. március 1-jétől tudna indulni.

Folytatják az egy orvos – egy rendelő elvet, amely legutóbb 2013-ban a Selmec utcai háziorvosi rendelőegységben valósult meg. Most felmerült az igény a Jáki utca 35. szám alatti háziorvosi rendelőben is ennek kialakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában