Civil

2017.12.19. 21:07

Csupaszív ünnep csenddel, békével

Szeretet, csend és béke költözött a lelkekbe Acsádon a falu Csupaszív címmel megrendezett karácsonyi ünnepségén.

Civil Tudósítónktól

A falu karácsonyfáját és a betlehemet már a Mikulás közeledtére felállították a katolikus templom előtti téren. Az ünnepség előtt szentmise volt a templomban, ezt követte a karácsonyi műsor Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester ünnepi köszöntőjével. Ady Endre Karácsonyi rege című versének előadása után az adventi koszorún is kigyúltak a fények: a béke gyertyáját Kalincsák Balázs lelkész, a hit gyertyáját Zakó Jenő plébános, a szeretet gyertyáját dr. Kiss Patrik megbízott jegyző, a reményét pedig Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester asszony gyújtotta meg. Az acsádi Mézeskalács Óvoda gyermekei kedves karácsonyi műsorral készültek a falu ünnepére. Őket a nemescsói betlehemesek előadása követte, a legszebb karácsonyi dalokat a falu lakossága velük együtt énekelte.

Föllobban az utolsó gyertya lángja. Fotó: Németh Péterné

Ezt követően a gyermekek csillagszórót és szaloncuk-rot, a falu lakossága pedig a helyi lányok, asszonyok által készített ajándékot kapott. Az önkormányzat a forralt borról és a forró teáról gondoskodott. A helyi lakosok ajándéka volt a sok-sok finomabbnál finomabb sütemény, tészta. Mindenki szívvel-lélekkel hozott az ünnepségre saját sütésű kóstolót.

Bauxberger Kata

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában