Best Of

2017.12.22. 11:30

Hét vasi sportoló a szövetségek 2017-es év legjobbjai között

Hét Vas megyei egyesülethez tartozó sportolót is sportága legjobbjának választott a szövetsége.

Horváth Erika

Ahogy már 1964 óta hagyomány, a Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére a hazai sportági szövetségek minden esztendőben eldöntik, hogy sportágukban kik az év legjobbjai. Idén 56 sportág szövetsége válaszolt a megkeresésre. (A labdarúgó-, kerékpáros, valamint a kézilabda-szövetség később hozza nyilvánosságra döntését.)

Mint szinte mindig, a 2017-es év legjobbjainak névsorában is lehet Vas megyei sportolókra bukkanni.

A Magyar Birkózó Szövetség ifj. Veréb Istvánt, a Haladás VSE válogatottját választotta az év szabadfogású birkózójának, immár másodszor. A szakág idei egyetlen felnőtt világversenyes érme az ő nevéhez fűződik, a 86 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes lett. Idén a hetedik felnőtt magyar bajnoki címét szerezte meg.

Ifj. Veréb István birkózó. Fotó: Martin Gábor/MBSZ

A Magyar Sakk Szövetség Rapport Richárdot, a Haladás VSE-Infraplan 21 éves nagymesterét jelölte a legjobb férfi sakkozónak. A hazai sakkozók közül ő áll a legelőkelőbb, a 41. helyen a világranglistán 2707-es értékszámmal. Az idei legjobb eredményei: tagja volt a csapat Eb-n ötödik helyezett magyar együttesnek, negyeddöntőbe jutott a FIDE világkupáján, részt vehetett a FIDE Grand Prix-sorozatában, ahol 14. lett, és nem utolsósorban magyar bajnoki címet szerzett. Másodszor választották sportága legjobbjának.

Rapport Richárd sakknagymester. Fotó: Kricskovics Antal

A tekeszövetség voksa a férfijátékosok közül a Répcelaki SE-tekeshop.hu válogatottjára, Kakuk Leventére esett. Az ötszörös világbajnok idén a magyar csapattal ezüstérmet szerzett a vb-n, az országos bajnokság mindhárom aranyérmét (egyéni, sprint, összetett) ő gyűjtötte be. Az egyesületi csapateredményeiről se feledkezzünk meg: NBC Kupát és bajnoki bronzot nyert a répcelakiakkal. Kakuk Levente ötödször lett az év férfi tekézője.

Kakuk Levente tekéző. Fotó: Unger Tamás

Idén is magyar fellegvárból, a Kőszegi SE szakosztályából kerültek ki az év legjobb síugrói. Vörös Virág megnyerte a Németországban rendezett Alpcen Cup korosztályos, U18-as, hat versenyt magában foglaló, hét nemzet síugróit felvonultató sorozatot. Molnár Flórián ugyancsak Németországban rendezett U14-es tornán remekelt, nyolcadik lett. Mindkét kőszegi sportoló felnőtt magyar bajnok is – harmadszor választották meg őket az év legjobbjának.

Molnár Flórián síugró. Fotó: Kőszegi SE
Vörös Virág síugró. Fotó: Kőszegi SE

A Magyar TáncSport Szakszövetség az akrobatikus rock and roll szakágban a Galaxy RRC Szombathely párosát, a 23 éves Bánhidi Dánielt és a 15 esztendős Czetl Fannit ítélte a legjobbnak. Korábban mindketten más partnerrel érték el sikereiket Budapesten, 2016 óta készülnek Molnár Nóra irányításával. Külföldi versenyeiken számos döntős helyezést szereztek, Belgiumban világkupát nyertek, a B kategóriában a világranglistán harmadikok. A magyar bajnoki cím is az övék.

Bánhidi Dániel és Czetl Fanni táncosok. Fotó: Galaxy Szombathely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában