CELLDÖMÖLK, JÁNOSHÁZA

2017.12.09. 09:30

 Két celli munkahelyen járhattak a gyerekek 

Celldömölkre látogattak a Szent Imre Általános Iskola alsósai. Időben kezdik a kicsik (és tanáraik) a pályaorientációt.

Martinus.hu 

Nyomdász és postás – ezzel a két érdekes szakmával ismerkedhettek a jánosházi Szent Imre Általános Iskola harmadikosai egy mozgalmas kirándulás keretében.

A kirándulás első állomása a nyomda volt. A gyerekek izgatottan figyelték, hogyan készülnek a nyomólemezek, hogyan lesz a négy alapszín felhasználásával színes egy újság. Láthatták a hatalmas festéktartályokat, papírtekercseket, a villámgyors nyomdagépet, amely 38 ezer újságot készített el egy óra alatt.

A szakmabemutató a postán folytatódott: láthatták az alsósok, hogy mitől valódi egy papírpénz, azt is, milyen hatalmas szekrény őrzi azt. Bepillanthattak a postások munkájába, például abba, hogyan kell egy csekket, levelet, küldeményt átvenni, megtudták, éppen mennyi csomag sorakozik, hogy eljusson a címzetthez. Levelet írhattak haza, majd lepecsételték a borítékot, és feladták: aztán várhatták a postás érkezését, azt már otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában