Civil

2017.12.12. 11:13

Tanulmányúton Vasaljáról Budapestre

Szombaton egész napos buszos kiránduláson vehettek részt a vasaljaiak, a „Helyi értékeink bemutatása, népszerűsítése” projekt keretén belül.

Civil Tudósítónktól

A Hungarikum Emlékházban. Fotó: Gombásné Judt Magdolna

 

A Hungarikum Emlékházban. Fotó: Gombásné Judt Magdolna

A kiránduláson negyvennyolcan vettek részt a faluból. Reggel már nagy izgalommal gyülekeztek a gyermekek és felnőttek a buszmegállóknál. Hét órakor indultak és kisebb megállások után az első úti cél a Budavári Palota volt. A hideg szeles időben is mindenki szívesen gyalogolt a lépcsőkön, ahol a kilátás kárpótolt mindenért. Volt lehetőség a Sándor Palota előtti őrségváltás megtekintésére is. A Várkertbazárral zárult a várbeli séta. Ezt követően a vasaljaiak egyik része a Nemzeti Múzeum klasszikus tárlatait látogatta végig, a csoport másik része pedig a Hungarikum Élményházban, interaktív módon tekinthette meg a magyarság büszkeségeit. Az esti órákban gyönyörködhettek a fényekben és a kivilágított óriáskerékben.

A Nemzeti Múzeum lépcsőjén. Fotó: Gombásné Judt Magdolna

Hat óra után indultak haza, útközben Székesfehérváron az önkormányzat jóvoltából elfogyaszthattak egy közös vacsorát. Élményekkel telve, jó hangulatban érkeztek vissza Vasaljára a résztvevők.

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában