Helyi közélet

2017.12.20. 21:15

Új parkolók Celldömölk karácsonyfája alá

Csaknem 100 milló forint értékű beruházást adtak át a városban. Tovább fejlődött a közösségi közlekedés infrastruktúrája.

Cseszkó Tamás

Söptei Józsefné alpolgármester, Fehér László polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a parkoló átadása alkalmából kiadott hűtőmágnesekkel. Fotó: Ohr Tibor

 

Söptei Józsefné alpolgármester, Fehér László polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a parkoló átadása alkalmából kiadott hűtőmágnesekkel. Fotó: Ohr Tibor

 

Karácsony előtt néhány nappal újabb megvalósult fejlesztés került a város képzeletbeli karácsonyfája alá, befejeződött a P+R parkolók kialakítása a vasútállomás környékén. Fehér László, a település polgármestere elmondta, két évvel ezelőtt 200 millió forint értékben valósulhatott meg a közösségi közlekedés fejlesztése állami támogatásból. – Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Söptei Józsefné alpolgármesterrel közösen jeleztük a MÁV vezetőinek, hogy további forrásra lenne szükség a parkolók kialakításához, kérésünk pedig pozitív fogadtatásra talált – emelte ki a polgármester. Elmondta: a parkolók önkormányzati és központi forrásból valósulhattak meg. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke emlékeztetett, a városban több helyütt zajlanak beruházások. Veszprémi László, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese pedig arról beszélt, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy az önkormányzatokkal karöltve fejlesszék a vasútállomások környékének infrastruktúráját. – Az a cél, hogy közvetlenül megközelíthetőek legyenek a közösségi közlekedési pontok, ezt a célt szolgálják ezek a parkolók is. – Észak-Vas megye fejlődéséért dolgozunk, ennek bizonyítéka a mostani fejlesztés átadása is – jelentette ki Ágh Péter, Celldömölk országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában