magyar kultúra napja

2018.01.23. 07:00

A kiemelkedő munkáért díjazták az Agora volt igazgatóját

A magyar kultúra napi rendezvényen a Kiemelkedő Kulturális Munkáért díj I. fokozatát idén Szirmai Judit kapta.

Vas Népe

Szirmai Judit. Fotó: Nagy Jácint

Szirmai Judit a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán szerzett népművelő-történelem szakos diplomát 1982-ben, majd kulturális területen előbb három évig Celldömölkön a Kemenesaljai Művelődési Központban, majd 1985-től több mint harminc éven keresztül az Agora – Művelődési és Sportházban tevékenykedett. Rövid ideig annak megbízott igazgatója is volt.

Szirmai Judit. Fotó: Nagy Jácint

Nevéhez kapcsolódik a Savaria Nemzetközi Táncverseny több évtizedes koordinációja, a Csákányi László-színházbérlet megalkotása és szervezése, számtalan musical, operettgála és könnyűzenei koncert megvalósítása.

Szirmai Judit több évtizedes kulturális szervezői tevékenysége összemosódott és eggyé vált a klasszikus MSH-időszakkal, de tevékeny részt vállalt az Agora létrejöttében és megszilárdításában is. Ő a „SZIRMAIJUTKA”, így egyben és csupa nagybetűvel, akit minden kultúraszerető szombathelyi ismert és megtalált. Sosem szeretett a reflektorfényben állni, mindig a háttérből segített. Most is a függöny mögül érkezett.

Idén ő kapta a magyar kultúra napi rendezvényen a Kiemelkedő Kulturális Munkáért díj I. fokozatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában