ŐRISZENTPÉTER

2018.01.26. 18:37

Bővülnek a szertúrák

Idén is új színnel gazdagodik a Szentpéteri Esték nagysikerű programsorozat palettája. Ebben az évben már snapszerben is összemérik tudásukat

Tersztyánszky Krisztina

Tavalyi szertúrás pillanat: Tóth Jenő célra tart. Fotó: Kemencei Ilona

Fotó:

A programsorozat kimondottan a helyi lakosok test-edzéséért és szellemi okulásárért indult, valamint azért, hogy jobban megismerjék egymást és természetesen lakóhelyük szépségeit. Az év több időszakában ismétlődő sorozat tavaly már szertúrával is bővült, így a versenyző csapatok tagjain kívül a szurkolótábor, a lakosság szélesebb köre is részese lehetett az eseményeknek.

Őr Zoltán polgármester tájékoztatása szerint az egyes szerek csapatainak erőpróbája idén is folytatódik. Az első alkalommal február 17-én hívják akadályversenyre a városrészeket képviselő csapatokat. A résztvevők régi és új versenyszámokban mérik össze tudásukat és ügyességüket.

Tavalyi szertúrás pillanat: Tóth Jenő célra tart. Fotó: Kemencei Ilona

A szertúra útvonala, akárcsak tavaly, idén is az úgynevezett Őri I-es túraútvonal lesz. Azt a város szép részein, a régi vasúti töltésen és a szereken keresztül haladó ösvényt az önkormányzat korábban még a közfoglalkoztatási programban kitisztíttatta és kitáblázta. Ezt az öt és fél kilométeres utat szeretnék a köztudatba is bevinni, és minél több oda látogató turistával is megismertetni.

Ezért tették hagyománnyá, hogy a helyiek akadályversenye is ezen a nyomvonalon haladjon. A csapatok viszont ezúttal egy-egy tagot a művelődési házba delegálnak, ahol azok snapszerbajnokságon mérik majd össze ügyességüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában