MEGYEI KÖRKÉP

2018.01.17. 16:25

Hosszúpereszteg, Kőszeg és Káld érintett a vadászatban

A héten három napon át három különböző területen zajlik majd vadászat. Az érintett erdőkben óvatosságra intik a kirándulókat a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Bakos Ágnes

Nem apróvadra mennek a hétvégén: állományszabályozó társas nagyvad vadászatokat tartanak Vas megye több pontján.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. tájékoztatása szerint a vadászatok érintik az Országos Kékkör Vas megyei szakaszait – ezért figyelmeztetik jóelőre a kirándulókat.

Pénteken a Kőszegi-hegységben, valamint a szajki vadászterületen, Hosszúperesztegtől a megyehatárig, a Szajki-erdőben lőnek majd. Szombaton és vasárnap pedig a káldi vadászterületen folyik majd vadászat, a Gérce és Káld közötti szakasz érintett.

Január végén is tartanak vadászatokat a túraútvonalak mentén, 27-e lesz a legforgalmasabb, hiszen aznap Hegyhátszentmárton és Kondorfa között, Gérce és Káld között, valamint Hosszúperesztegtől megyehatárig vadásznak majd. Másnap, január 28-án ismét a káldi és a szajki vadászterületet érinti az állományszabályozó vadászat, és ugyanitt a hónap utolsó két napjára is jelez munkát az erdészet.

Az érintett területekhez az adott napokon akkor sem érdemes kirándulást szervezni, ha az időjárás kedvező lenne a túrázáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában