Rekordszámú felszállás

2018.01.11. 09:30

A riasztási lista élbolyában volt a felsőőri légibázis tavaly

Rekordmennyiségű, összesen több mint ezer felszállást hajtottak végre tavaly a felsőőri légibázisról.

Vas Népe

Naponta átlagosan ötven riasztást kapnak Illusztráció: pxhere.com

Az Osztrák Autóklub (ÖAMTC) légimentő flottája tavaly naponta ötven riasztást kapott. Országszerte 16 állomáshelyről riaszthatók a mentőorvossal felszálló egységek: egy közülük Felsőőrben működik – írja az orf.at.

A felsőőri bázison tavaly fordult elő először, hogy a felszállások száma meghaladta az ezret. Ezzel pedig országos összehasonlításban is bekerült az első tíz közé. A felsőőri bázis 16 fős legénysége naponta reggel 7-től sötétedésig áll készenlétben. A helyi csapatot öt pilóta, 16 mentőorvos és 11 mentőtiszt alkotja.

A riasztási lista élén egyébként 1675 riasztással a bécsi C9-es mentőhelikopter és a felső-ausztriai Subenben állomásozó „Europa 3” egység áll – közölte az ÖAMTC.

Naponta átlagosan ötven riasztást kapnak Illusztráció: pxhere.com

A helikoptereket tízből három alkalommal belgyógyászati esetekhez, szív- vagy keringési betegségben szenvedőkhöz hívják, ezeket a munka- vagy szabadidő alatt bekövetkezett balesetek követik.

Érdekes, hogy viszonylag ritkán, egy év alatt 1270 alkalommal kellett közlekedési balesethez vonulniuk a mentőegységeknek, ez az összes ausztriai eset mindössze hét százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában