a zaklatás ellen

2018.02.06. 20:16

Interaktív játékkal a biztonságos netezésért

Napjaink gyakori iskolai történetei adták a rendőrség új bűnmegelőzési programjának apropóját.

SZMK

Gordont, a plüssmackót kellett segíteni a játékban Fotó: Unger Tamás

 

Gordont, a plüssmackót kellett segíteni a játékban Fotó: Unger Tamás

Súlyos következményei lehetnek annak, ha egy fiatalt kiközösítenek, zaklatnak, szóban, írásban, vagy akár fizikailag is bántanak a társai. Mindezek elkerülése érdekében hívták a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai közös interaktív játékra a középiskolásokat. A Mentsétek meg Gordont! című program a szabadulós játékokhoz hasonló feladatokon keresztül tanítja meg a diákokat arra, miként kerülhetik el a valóságban vagy a kibertérben, hogy zaklatás, zsarolás vagy megfélemlítés áldozataivá váljanak. – Minden olyan információt elrejtettünk a fadobozokban, amely ezekről a napi rendszerességgel előforduló problémákról, a biztonságos internetezésről szól – mondta el Németh Andrea őrnagy.

 

A fiatalok azt is megtudhatták, kitől kérhetnek segítséget ilyen esetekben. A játék az együttműködésre, a kommunikációra is nagy hangsúlyt fektet. Gordont, a társai által bántott, kiközösített fiatalt a játékban egy megbilincselt plüssmackó jelképezi. Azt kell kiszabadítani. A csapatok minden jó megoldással egy számkombinációhoz jutnak, amely a következő feladványt rejtő dobozokat nyitja. A változatos logikai, ügyességi feladatok teljesítéséhez nemcsak csapaton belüli, hanem a többi csoport tagjaival is összefogás szükséges. Végül az egymásnak feltett kérdések helyes megválaszolása után a Gordont gúzsba kötő bilincs kulcsához is hozzájutnak. Vas megyében eddig öt középiskolában és legutóbb a Németh Pál kollégiumban tartották meg az interaktív foglalkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában