Kőszeg

2018.03.29. 07:00

Boldogan ment boltba Rózsi néni – Sokan támogatták az unokáit nevelő idős házaspárt

Többen jelentkeztek, hogy segítenek az idős házaspárnak, akik két unokájukat nevelik, mert az apjuk meghalt, az anyjuk itthagyta őket. A fiúk közül az egyik magatehetetlen.

Merklin Tímea

Balról Marci, a nagyfiú; Márk az elektromos kocsiban, Kaziméra mama puszilja Fotó: Unger Tamás

A Gyerekek örökbe című cikkünkre a Facebookon több mint négyszázan reagáltak, erőt, kitartást kívántak, tiszteletüket fejezték ki a nagyszülők iránt. A történetet 122 ember osztotta meg. Sokan elkérték a család címét, telefonszámát, hogy csomagot küldjenek, pénzt utaljanak.

- Nem számítottunk erre a sok jóságra, ami felénk árad. Köszönjük mindenkinek a támogatást – mondta Horváth Istvánné Kaziméra néni (72), aki 78 éves férjével tíz éve küzd azért, hogy a gyerekeknek jó élete legyen.

Balról Marci, a nagyfiú; Márk az elektromos kocsiban, Kaziméra mama puszilja Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

- Meglepődtünk, amikor valaki még Ausztriából is telefonált. A Tündérpakk Alapítványon keresztül próbál segíteni, tartós élelmiszercsomagot küldött. Volt benne finom müzli is, Marci azonnal nekiesett, nagyon szereti. Valaki 15 eurót utalt, talán gyerek, ezen nagyon meghatódtunk. De azon is, amikor egy 80 éves ismerősünk azzal csengetett be, hogy elhozta nekünk az Erzsébet-utalványát, amit kapott. Mondtuk neki: Rózsi néni, ez magának is kell! De erősködött: Nekem van. Ezt maguknak adom, fogadják el.

Havi rendszeres támogató még nem akadt. Nem volt szervezett gyűjtés, mégis összejött százezer forint.

- Tíz éve rakosgatjuk a forintokat, most először van az, hogy egy kicsit könnyebb. Úgy elmentem a boltba, hogy megvehettem mindent, amit akartam – mondja Kaziméra néni sírdogálva.

Vasárnap egy régi munkatársa látogatta meg, bevásárolt, és rájuk is gondolt közben, nekik is vitt belőle. Mindent elfogadnak, nagyon jólesik a sok kedvesség, a segítség. Egy másik egykori kolléganője is telefonált, hogy segítsen, akivel a „cicifixben” dolgoztak együtt. Kaziméra néni 21 évig varrta a melltartókat a kőszegi gyárban, hazai és külföldi piacra. 2004-ben ment nyugdíjba, 14 éve. Ebből tízet a gyerekek nevelésével töltött. Mindent megtesznek értük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában