új betegirányítási központ

2018.03.02. 22:00

Gördülékenyebben működik a rendelés Szombathelyen

Újabb betegirányítási központtal bővült a szombathelyi egészségügyi ellátórendszer. Ezzel együtt már négy helyen: a Váci, a Szűrcsapó, és a Kiskar mellett immár a Szent Márton utcai rendelőintézetben is működik diszpécserszolgálat.

SZMK

A háttérben Vigné Horváth Ilona és dr. Puskás Tivadar Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Az új betegirányítási központ célja, hogy még gyorsabban elérhetővé tegyék az egészségügyi szolgáltatásokat a betegek számára. Dr. Puskás Tivadar polgármester szerint a szolgáltatás segítségével megnő az orvos-beteg találkozások ideje. – 2014-ben a Váci rendelőben létesült az első ilyen hívásfogadó központ. Ott évente hozzávetőlegesen 30 ezer a koordinátor és a betegek találkozásainak száma. Ez azt jelenti, hogy ennyiszer segített valamilyen úton-módon a betegirányító – tette hozzá a polgármester.

A háttérben Vigné Horváth Ilona és dr. Puskás Tivadar
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

A diszpécserszolgáltatást minden központban egy munkavállaló végzi – hangsúlyozta a Szombathelyi Egészség-ügyi és Kulturális Intézmények igazgatója. Vigné Horváth Ilona hozzátette: a gyors és precíz munkavégzés segítséget jelent a házirvosoknak, főleg a mostani influenzás időszakban. Egy-egy irányítási központra éves szinten mintegy 3,5 millió forintot fordít a város. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint mind a háziorvosok, mind a betegek elégedettek a szolgáltatással, így az orvosok több időt fordíthatnak a betegek ellátására, kevesebb a várakozási idő, és gördülékenyebb a rendelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában