aromaterápia

2018.03.28. 07:00

Illatok minden napra – Egészségügyi előadások szombathelyi szépkorúaknak

A Gagarin úti Idősek Klubja a házigazdája a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Egészséges életmód idős korban is című programjának. Legutóbb az aromaterápia volt a téma.

Tersztyánszky Krisztina

Desits Mónika illóolajat csöppent az aromalámpára, Molnár Lászlóné és Solymos Zsuzsanna az illattal ismerkednek Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

Desits Mónika illóolajat csöppent az aromalámpára, Molnár Lászlóné és Solymos Zsuzsanna az illattal ismerkednek Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A két éven átívelő sorozat előadója ezúttal Desits Mónika fitoterapeuta volt. Kurzusát az ajurvédára építette fel, amelyben az időskori létnek külön tudománya volt. Előadásai azzal foglalkoznak, mit tehetünk magunkért, hogy az erőnk hajlottabb korban is megmaradjon. Korábban volt szó a gyógyteákról, ottjártunkkor arról beszélt, milyen panaszokat enyhítenek az egyes illóolajok, és milyen módon vihetjük be őket a szervezetünkbe. Később szó lesz a natúrkozmetikumokról, a táplálkozásról. Az előadó minden alkalommal „házi feladatot” is ad, hogy a jelenlevők a hallottakat építsék be mindennapi rutinjukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában