Richter Flórián Cirkusz

2018.04.25. 21:13

Adrenalin a javából Szombathelyen – Világrekorderek a cirkuszi porondon

Full adrenalin, ez a címe Richter Flórián, a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Arany- és Ezüstbohóc díjjal is kitüntetett cirkuszművész, lovas akrobata új produkciójának - néhány napig Szombathelyen vendégeskedik az utazó show.

Tóth Kata

Szaltó tíz méter magasban a halálgömbön Fotók: Szendi Péter

 

A tavalyinál is szenzációsabb rekordokat ígért a plakátokon a cirkusz, és nem okozott csalódást. Fokozhatatlannak tűnt az egy évvel ezelőtti bravúr, látványban, profizmusban mégis képesek voltak túlszárnyalni a szerda esti premier szereplői. A Sportligetben felállított, titkokat ígérő cirkuszi sátor este 6-ra elnyelte a közönségét, maga az igazgató fogadta a nagyérdeműt. Válogatás nélkül mindenkit beszippantott a hamisítatlan cirkuszi hangulat

Különleges cirkuszi produkciókból nem volt hiány Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Négylábúak – elefánt, tevék, zebrák, lámák – egzotikus produkciójának tapsoltak a nézők. Visszatért a manézsba a gyerekek kedvence, Szandra, az indiai elefánthölgy. A fantasztikus egyensúlyérzékkel megáldott 17 éves Richter Kevin elképesztő produkcióra, világrekordra vállalkozott lóháton: arra, hogy a Magyar Posta nevű lovasszámot húsz lóval teljesítse. Richter Flórián, az édesapja a holland frízek és arab telivérek szabad idomításának nagymestere.

David Vassalo bohócot mindjárt elnáspángolják

A Flórián-csoport Angelina és Kevin közreműködésével szaltókkal, akrobatikus ugrásokkal remekelt, mindezt vágtázó lovak hátán. Magyaros és modern volt a produkció, jókora adrenalinnal töltve. Az idei műsorban David Vassalo nevettetett, nem csak a földön, a levegőben is. Szebasztián és Krisztina a villámgyors átöltözés mesterei: Krisztina legalább tízszer bújt varázslatos gyorsasággal egyik kosztümből a másikba, esernyő, lepel alá, vagy szűk henger mögé rejtőzve. A Navas testvérek a világ leggyorsabb halálkerék-artistái: szaltóztak is a halálkeréken tíz méter magasban, borzongató volt nézni őket. Míg a fényes szőrű, izmos, nemes lovak a porondon, a brazil Diorios csoport vasparipái a 4,5 méter átmérőjű halálgömb előtt ágaskodtak. Tavaly öt, szerda este eggyel több veszélyesen, de roppant fegyelmezetten száguldó motoros merészkedett a gömbbe. Az adrenalindús cirkuszi kalandokra május 1-jéig vadászhatunk.

Szaltó tíz méter magasban a halálgömbön Fotók: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában