Örökös Ökoiskola cím

2018.04.17. 21:18

Kocsányos tölgyeket ültettek a szombathelyi kisdiákok

Faültetésre hívta diákjait a Váci Mihály Általános Iskola vezetése. Céljuk az Örökös Ökoiskola cím elnyerése.

Pósfai Péter

Nagy József karbantartó és Pék Attila SZM-elnök a helyére illesztik az egyik facsemetét Fotó: Nagy Jácint

Ásókkal, lapátokkal felszerelkezett diákok özönlötték el a lakótelepi általános iskola udvarát tegnap, hogy az egykor árnyas udvaron elöregedett és elpusztult fák helyébe kocsányos tölgyeket, almafákat és cserfát ültessenek.

Németh Gábor, az iskola igazgatója elégedetten szemlélte a dolgos kisdiákokat és pedagógus kollégáit, ahogy az ásókkal, lapátokkal, locsolókannákkal tüsténkedtek.

– Tizenhárom fa állt valaha az udvari focipálya körül, októberben itt emlékezhettünk a 13 aradi vértanúról. Hiányoztak azok a fák, most újakat ültettünk helyettük. Nevelési céljaink között fontos szerep jut a jövőről való gondoskodásnak. Aki fát ültet, az a környezetet, a települést és talán a bolygót is jobban óvja – mondta az igazgató.

Nagy József karbantartó és Pék Attila SZM-elnök a helyére illesztik az egyik facsemetét Fotó: Nagy Jácint

– Két alkalommal nyertük el a megtisztelő Ökoiskola címet. Ha ez harmadszor is sikerülhet, akkor a Váci Mihály iskola az Örökös Ökoiskola cím birtokosa lehet.

A vidáman serénykedő diákok között Rákos József tanár úr, Nagy József karbantartó és Pék Attila, a szülői munkaközösség vezetője is nekigyürkőzött, hogy a faültetéshez szükséges méretes gödrök elkészüljenek. A gyermekek segítettek a föld visszahordásában, valamint az iszapolásban és az öntözésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában