Bartók Terem

2018.04.20. 07:00

Nagyszabású eseménnyel ünnepelte a KDG a századik tanévét

A szokásosnál is ünnepélyesebb volt tegnap a Bartók Teremben a Kanizsai Dorottya Gimnázium hagyományos gálaestje. A századik, jubileumi tanév végére tett pontot a nagyszabású rendezvény.

Tersztyánszky Krisztina

Lengyel Lili (talán leendő KDG-s) köszöntőt énekelt Fotó: Nagy Jácint

Mint egy nagy család, úgy ünnepelt a Bartók Teremben a százéves gimnáziumhoz kötődő vagy valaha is kötődött érdeklődők népes tábora. Mai és egykori diákok, szülők, pedagógusok töltötték meg a széksorokat. Illés Károly alpolgármester is a volt KDG-s diák szemszögéből köszöntötte az intézményt, amelynek története összefonódik Szombathely huszadik századi történelmével, és ahol a diákéletbe belefért egy csipetnyi vagányság is. Mentes Vilmos, a KDG Baráti Köre nevében emlékplakettel köszönte meg dr. Asbóth Máriának, a Jövőért Alapítvány kuratóriumi elnökének és Piroskáné dr. Szakács Zsanettnek, a kör elnökhelyettesének munkáját.

A műsorban színpadra lépett az iskola kórusa és énekes szólistái, hangszeresei, versmondói és néptáncosai.

Lengyel Lili (talán leendő KDG-s) köszöntőt énekelt Fotó: Nagy Jácint

A zenés műsorszámokat szeretettel és anyai gondoskodással Kocsisné Körmendi Klára tanárnő tartotta a kezében, míg dr. Hajba Ferenc a nosztalgiakórussal aratott sikert. Módos Tibor igazgató arról számolt be, hogy az egész éven átívelő jubileumi rendezvényfolyamot mintegy hároméves előkészítő munka előzte meg. Most köszönetet mondott mindazoknak, akik az ünnepi programsorozatot sikerre vitték. Megismerkedhettek az ünneplők a Szentgyörgyváriné Kovács Éva által szerkesztett Centenáriumi Évkönyvvel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában