fórum

2018.04.05. 11:30

Parkerdő lakópark – Képviselői keretből fizetnék a játszóteret

A Parkerdő lakóparkban gond van a közlekedéssel és a parkolással is, viszont a képviselők azt ígérték, összedobják a játszótér árát.

Budai Dávid

Kialakult állapotok

Lakossági fórumot tartottak tegnap 17 órakor a városháza házasságkötő termében a Parkerdő lakóparkban kialakult állapotok miatt. A téma – mint már hosszú ideje – most is a park sarkában lévő 5500 négyzetméteres zöldterület sorsa, a lakóparki közlekedés, valamint a kaotikus parkolás. A legfőbb gond, mint azt Molnár Miklós alpolgármester jelezte, hogy a terület nem a városé, így mindegy, mit találnak ki, egyelőre nem tudják megvalósítani, ráadásul a vállalkozó négy éve nem teljesíti a kötelezettségét, így például a Falunagy utca használatbavételi engedélyét sem kéri meg már évek óta. Dr. Kecskés László képviselő és Illés Károly alpolgármester igyekezett megnyugtatni a mintegy hatvanfős hallgatóságot, hogy már folynak a tárgyalások, így remélhetőleg lesz előrelépés. Az persze biztos, hogy olyan megoldásokat nehéz lesz találni, amelyek mindenki számára kedvezőek – hangzott el. Ezt jelezte a lakossági fórum is.

Lakók

Egy lakó szerint például a Falunagy utca Parkerdő felé történő megnyitásával nem nyerne senki, viszont sokat veszítenének a kiskertek felé irányuló hatalmas forgalommal. Ezzel az érveléssel szemmel láthatóan a többség nem értett egyet. Sokak szerint elfogadhatatlan, hogy egy lakópark zsákutca, ráadásul nem is biztonságos. Szó esett a II. János Pál pápa körút egyirányúsításáról is, de sokak szerint az sem jó ötlet. Ez amúgy a kaotikus parkolás miatt merült fel, mivel az út szélén álló autók miatt alig lehet elférni. Panasz volt a gyér buszközlekedésre és a parkolók általános hiányára is. Egy ott élő szerint az amúgy elhanyagolt zöldterület rovására is lehetne megállóhelyeket kialakítani – mint mondta, ha kell, saját területéből is hajlandó áldozni.

Nem építik be

A képviselők megnyugtatták a hallgatóságot, hogy az 5500 négyzetméteres zöldterületet nem fogják beépíteni, ott játszótér lesz, esetleg sportpályák, amit a lakók szeretnének. Dr. Nemény András önkormányzati képviselő azt javasolta, építsék meg közösen a nagyjából ömillió forintos játszóteret képviselői terhükre, és felajánlott 2,5 millió forintot. Ezt a felvetést Illés Károly is támogatta, később Kecskés László 3 millió forintot ígért a keretéből, amint rendeződik a helyzet. A képviselők arra kérték a lakókat, válasszanak maguk közül képviselőt, hogy a jövőben gördülékenyebben kommunkálhassanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában