Zrínyi iskola

2018.04.07. 08:31

Rekortánburkolatot kap a szombathelyi kézilabdapálya

Megújul a Zrínyi iskola aszfaltos udvari sportpályája. Öt hét múlva birtokba vehetik a gyerekek.

Tóth Kata

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Némethné Vártok Irma igazgatóhelyettes és Vadász Gábor testnevelő a munkaterület- átadáson Fotó: Szendi Péter

Rekortánpálya-fejlesztési programot indított a Magyar Kézilabda Szövetség a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával kültéri kézilabdapályák építésére, meglévők felújítására. A Zrínyi Ilona Általános Iskola aszfaltos udvari sportpályája is bekerült a programba: először az aszfalt egyenetlenségeit javítják ki, majd rekortánburkolatot kap a 20 x 40 méter alapterületű kézilabdapálya, amelyet mobil palánkokkal is felszerelnek. Hatszázhetvenen tanulnak az iskolában, a rugalmas borítású és biztonságos pálya nagy segítség lesz a mindennapos testnevelésben és az egyéb sportrendezvényeken.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Némethné Vártok Irma igazgatóhelyettes és Vadász Gábor testnevelő a munkaterület-
átadáson Fotó: Szendi Péter

Az iskolában alsó és felső tagozaton is hagyománya van a kézilabda-oktatásnak: az intézmény bázisiskolája a szombathelyi kézilabda-egyesületeknek, tudtuk meg a tegnapi sajtótájékoztatón. Délelőtt adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, várhatóan öt hétig tart a felújítás. Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője lobbitevékenységének nagy szerepe volt abban, hogy az iskola nyert a pályázaton. A munkaterület átadásán megjegyezte: nagyon örül, hogy több száz diák jobb feltételek között fejlesztheti a fizikumát. A mindennapos testnevelés bevezetésével épp az volt a kormány célja, hogy a legjobban megtérülő egészségügyi befektetést, a megelőzést támogassa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában