10 éves

2018.04.13. 21:50

Tovább bővülhet a Szombathely Center

A gazdasági válság csúcspontján építették a bevásárlóközpontot, most pedig lehet, hogy tovább bővítik.

Budai Dávid

Dr. Puskás Tivadar, dr. Hende Csaba, dr. Gerhild Bensch-König és Karl Weingrill a bevásárlóközpont születésnapi tortájával Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

 

Dr. Puskás Tivadar, dr. Hende Csaba, dr. Gerhild Bensch-König és Karl Weingrill a bevásárlóközpont születésnapi tortájával Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

Tízéves születésnapját ünnepelte pénteken délután a Viktória utcai bevásárlóközpont, a Szombathely Center. Az ünnepségen elhangzott: 2008-ban mindössze fél év alatt építették fel a több mint 6400 négyzetméter alapterületű központot, amelyben hat üzlet kapott helyet. A tulajdonosok most bejelentették: terjeszkedni szeretnének, amihez a város támogatását is kérték.

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében elmondta: 2010-ben az iparűzésiadó-bevétel 4,3 milliárd forint volt, tavaly pedig már csaknem kétszer annyi: 8,3 milliárd forint. Márpedig ha a város gazdasága fejlődik, akkor az itt élők fogyasztása is nő, ezért a bevásárlóközpont sikeres tudott lenni. Pedig a gazdasági világválság kellős közepén nagy bátorság kellett a beruházás megkezdéséhez – erre már dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő utalt beszédében. A tulajdonosoknak megköszönte bátor, jövőbe látó lépésüket, hogy egy évtizeddel ezelőtt olyan bevásárlóközpontot hoztak létre, amely nemcsak a szombathelyieknek, de a környéken élőknek is kulturált vásárlási lehetőséget biztosít, egyben sok embernek nyújt biztos megélhetést. A képviselő stabilitást, biztonságot, jogállamiságot és kiszámítható üzleti feltételeket ígért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában