Szent Márton Köpenye Szociális Program

2018.05.15. 21:50

Egyedülálló városi program indul tehetséges diákok támogatására

A város közgyűlése 2015-ben fogadta el a Szent Márton Köpenye Szociális Programot. Ennek részeként olyan 5. osztályos diákok kaphatnak támogatást, akik tehetségesek, ám szociálisan hátrányos helyzetűek.

SZMK

A munkacsoport első ülésén Fotó: SZMK

A részletek kidolgozását egy kibővített, oktatási és szociális szakemberekből álló munkacsoport végzi, akiket első ülésükön dr. Puskás Tivadar köszöntött. A polgármester elmondta: Szombathely szeretné a tehetséges fiatalokat segíteni, akik így minden bizonnyal még jobban kötődnek majd a városhoz. A Szent Márton Esélyegyenlőségi Program öt, 5. osztályba lépő diákot támogat egészen az egyetemi éveik befejezéséig vagy munkába állásukig évente félmillió forinttal. Tehetségük kibontakoztatását mentor is segíti. Koczka Tibor alpolgármester a munkacsoport ülésén hangsúlyozta: szükség van olyan társadalomra is, amely méltányolja a tehetséget – Szombathely most ezt teszi.

A munkacsoport első ülésén Fotó: SZMK

Az ösztöndíj elnyerésének persze feltételei vannak, és évente felülvizsgálják majd, hogy a diákok teljesítették-e a kritériumokat. A hátrányos helyzetű tehetségeket támogató program pályázati kiírásának határideje: május 31-e. SZMK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában