tovább, tovább...

2018.05.05. 15:30

Elköszön a vén diák: a megye középiskoláiban is megkezdődtek a ballagások

A középiskolákban a május a ballagások ideje. Tegnap megnéztük, hogy Szombathelyen és Körmenden hogyan köszönnek el a végzősök az alma matertől.

Tóth Kata, Lutor Katalin, MP

Az Orlay végzős diákjainak nevében Horváth Vanda és Kovács Ramóna 12. D osztályos tanulók kötötték fel a szalagot az intézmény zászlajára Fotó: Nagy Jácint

Szombathely

Reményik Sándor Mi mindig búcsúzunk című versét Lakatos Dóra 11. a osztályos diák mondta el a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium ballagásán pénteken délelőtt. A Történelmi Témaparkban Módos Tibor igazgató köszöntötte a végzős diákokat, a tantestületet, szülőket, rokonokat, barátokat. Kiemelte: az iskola a sok tragédiát megélt 20. század szülötte, amelynek a mindenkori ifjúság adott új lendületet, és amelyet az örökös megújulás, a kor követelményeihez való alkalmazkodás jellemzett. A gyermek nemcsak a szülőé, hanem a koré is, amelyben született, mondta az igazgató. Majd reményét fejezte ki, elég muníciót adott az iskola a diákoknak az alkalmazkodáshoz és céljaik eléréséhez. A megyei közgyűlés elnöke, Majthényi László üdvözletének meghallgatása után jutalmakkal köszönte meg az iskola néhány diákjának kiemelkedő közösségi munkáját, tanulmányi és versenyeredményeit. A ballagók nevében Frank Szimonetta búcsúzott.

 

„Mi az élet? Több éves rákészülés, megfoghatatlan és megfejthetetlen nappalok és éjszakák sora.” Így hangzott a kezdőgondolat Guzmics Márta 10. a osztályos tanuló köszöntőbeszédében a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziumának ballagásán. „Fontos volt az elmúlt évek rengeteg házi feladata, de legalább olyan fontos az emberi lecke. Ilyenkor talán még a számonkérésekre is boldogabban gondol vissza mindenki” – fűzte tovább Futó István igazgató.

Az iskola egykori tanulója, Antal Ramóna emlékére édesapja alapítványt hozott létre, hogy 25 éven át egy-egy aranygyűrűvel jutalmazza az iskola azon végzős diákjait, akik kiemelkedő tanulmányi, közösségi és kulturális munkájukkal öregbítették az iskola hírnevét. Ez alkalommal hetedszer adták át a kitüntetést, amelyet Zsiray Barbara 12. a osztályos tanuló vehetett át.

Az Orlay végzős diákjainak nevében Horváth Vanda és Kovács Ramóna 12. D osztályos tanulók kötötték fel a szalagot az intézmény zászlajára Fotó: Nagy Jácint

Körmend

Megkezdődtek a középiskolai ballagások Körmenden is. Pénteken 11 órakor a Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskolában volt az idei első középiskolai ballagás a városban. Az intézménytől négy osztály mintegy 70 tanulója búcsúzott.

Tanulmányi munkájáért igazgatói, közösségi munkájáért nevelőtestületi dicséretben részesült és Kölcsey-emlékplakettet kap: Benedek Ágnes Fotó: Jámbori Tamás

A város Kölcsey Ferenc Gimnáziuma szintén ezen a napon tartotta ballagási ünnepélyét. Ott pontban délben negyvennégyen hagyták el az intézményt – természetesen egyelőre csak jelképesen, hiszen hétfőn reggel elkezdődnek az írásbeli érettségik.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/itt-van-mar-a-majus-elballagtak-a-bolyaiasok-is-2319609/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tovabb-tovabb-elballagtak-a-celli-szakkozepiskolasok-2319613/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában