MEGYEI KÖRKÉP

2018.05.18. 13:07

Levonult az árhullám – De útzár még érvényes

A Rábán már nincs árvízvédelmi készültség, de a Molnaszecsőd és Döröske közötti útzárat még néhány napig fenntartja a közútkezelő.

Bakos Ágnes

Pénteken reggel hat órakor megszűnt az árvízvédelmi készültség a Rába folyón Körmendnél – tájékoztatott az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Ezen a területen már csütörtökön hajnalban tetőzött a folyó: 371 centiméterrel. Gyors apadás látszik, hiszen tegnap kora délután 190 centiméteres vízállást jelentett a vízügyi igazgatóság Körmendről. A hétvégére is fokozatos apadást várnak, vasárnap estére 67 centiméteres vízállást prognosztizálnak a vízügyi szakemberek.

A jelenlegi előrejelzés szerint a Rába folyó alsóbb szakaszán, a sárvári szelvényben jelentősen fokozat alatti vízállással tetőzik, a szakemberek várakozása szerint szombat reggel. Itt jelentős árvízi eseményre nem számítanak.

A láthatóan gyors apadás ellenére még mindig zárva tartja a közútkezelő a 7445-ös számú utat: Döröske és Molnaszecsőd között öntött el egy szakaszt a Rába vize. Csütörtök reggel lezárták az utat és a tervezés szerint május 22-én kedden délután nyitják majd meg a forgalom előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában