Százan a bolondos menetben

2018.05.02. 07:00

Nosztalgikus időutazás volt a vépiek retró felvonulása a munka ünnepén

Legalább százan csatlakoztak a május 1-jei mozgalmi dalos, lufis, zászlós felvonuláshoz. Virsli várta őket a végállomáson.

Tóth Kata

Hét éve része a vépi május elsejéknek a retró felvonulás: idén mintegy százan vonultak zászlókkal, színes lufikkal, sziréna- és énekszóval a művelődési ház épületétől a Kolozsvár, Rákóczi, Deák, Alkotmány és Szent Imre utcán át egészen a Sportligetig.

A menet elején a tempót diktáló, koránál fogva retró tűzoltóautó hangszórójából áradó régi indulókra, munkásmozgalmi dalokra, slágerekre (úttörőinduló, Mint a mókus fenn a fán, Itt van május 1-je, Hegyek között, völgyek között zakatol a vonat) masíroztak a munka ünnepén a helyiek: ki az ifjúságára emlékezett és nosztalgiázott, ki pedig babakocsit tolva, az ismerőseivel vagy éppen a szomszédjával beszélgetve annak örült, hogy a napsütéses ünnepnapon nem kell dolgoznia.

A szervezők – mint mindig – most is főtt virslivel várták és kínálták a jókedvű résztvevőket a sportpályán. A gyerekek lufikat és labdát is kaptak, hogy egymás után rúghassák a gólokat az edzőpálya kapujába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában