110 éves a sportegyesület

2018.05.26. 08:00

Sportünnepek: német vendégek és jubileum Jánosházán

Németországból érkezett sportolói delegációt láttak vendégül Jánosházán, jövőre ők utaznak, addig viszont lesz még ünnep: 110 éves idén a sportegyesület.

Bakos Ágnes

A jánosháziak két éve Walthausenben megnyerték a Trónok harca elnevezésű vetélkedőt, de a jelképes trónt nem tudták hazahozni: a német küldöttség most ünnepélyesen átadta az akkori nyereményt

Baden-Württemberg tartomény 62 fős sportdelegációja járt Jánosházán, focisták és sakkszakkörös diákok – számolt be Kiss András polgármester a napokban véget ért látogatásról. Emlékeztetett, hogy két éve nyáron innen, Jánosházáról utaztak hozzájuk, azt viszonozták most. Akkor a felnőtt- és két utánpótlás-futballcsapat utazott, egy hétre látták vendégül őket Németországban, most négy napra jöttek a vendégeik.

Mindenki kivette a részét a versengésből: Marton Ferenc is Fotók: JTV

Természetesen sportversenyeket rendeztek, és korosztályonként fociztak is. Az utánpótláscsapatok és az öregfiúk is megmérkőztek egymással. Ez utóbbi keretnek tagja volt a polgármester mellett például Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a Jánosházai Városi Sportegyesület elnöke. Nem az eredmény volt a legfontosabb, de azért megjegyezte a polgármester, hogy 5-1-re legyőzték a német öregfiúk csapatát.

A jánosháziak két éve Walthausenben megnyerték a Trónok harca elnevezésű vetélkedőt, de a jelképes trónt nem tudták hazahozni: a német küldöttség most ünnepélyesen átadta az akkori nyereményt

A sport mellett kisebb kirándulások is belefértek a négy napba: a sümegi várban jártak a vendégeikkel, és celldömölki fürdőzés is a program része volt.

A gasztronómia külön élményt jelentett: bográcsgulyást, túrós tésztát, hurkát és kolbászt is kóstoltak a vendégek – sorolta a polgármester. Annyira jól érezték magukat, hogy jövő év nyarára egy hétre szóló meghívást kaptak a jánosháziak a viszontlátogatásra – zárta a beszámolót Kiss András.

Újabb sportünnepre nem kell már sokat várni a városban, jubileum ad rá alkalmat, emlékeztetett Marton Ferenc, a sportegyesület elnöke.

Idén 110 éves Jánosháza sportja, egész napos programmal ünnepelnek június 9-én. Az egyik jelentős esemény a Jánosházi Öregfiúk-Ferencvárosi Sasok labdarúgó-mérkőzés lesz, de természetesen a gyerekek is összemérhetik tudásukat, tehetségüket. Rendeznek villanyfényes, kispályás labdarúgótornát is a tervek szerint a Tóth Zoltán Sportlétesítményben.

A foci mellett más sportágak is szerepet kapnak: lesz térségi tájékozódási futóverseny, görkorcsolya-bemutató, teqball- és dartsversenyt is rendeznek. Már hetekkel ezelőtt kihirdették, hogy várják a környékbeli csapatok és baráti társaságok jelentkezését a versenyekre.

Aki nem sportol, azt is várják: szűrővizsgálatokkal és egészségügyi tanácsadással készülnek a szervezők a 110 éves jánosházi sport megünneplésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában