születés hete

2018.05.08. 07:00

Az arborétumban elültették a születés fáját Sárváron

- Az új Fidesz-KDNP-kormány arra törekszik majd, hogy még erősebb szövetségese lehessen a családoknak – mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő tegnap a sárvári Születés Hetének nyitórendezvényén.

Pum András

Az elültetett kis bükkfára a szülők a gyerekkel együtt helyezték el a neveket tartalmazó jelképes gyümölcsöket Fotó: Pajor András

Az arborétumban az idén is elültették a születés fáját – ez volt az idei ünnepi programsorozat nyitánya. A kis bükkfára a hagyományok szerint felkerült az elmúlt évben született sárvári gyermekek neve és születési ideje. A születés fája elültetésében ugyancsak részt vett – a többi apuka társaságában – Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

Ágh Péter megkezdte a fa gondozását Fotó: Pajor András

Lányoknak alma, fiúknak körte

- A kislányoknak jelképes alma, a fiúknak körte készült, mert a hagyomány szerint régen ilyen fákat ültettek gyerekszületés után.

- Örülök, hogy a szülők mellett egyre több nagyszülő is elkíséri unokáit a faültetésre. Így az egész család együtt lehet ebben a csodálatos környezetben – jelentette ki Kondora István, Sárvár polgármestere. Az eseménysor célja, hogy a várandós, szülés előtt álló kismamák, vagy a gyermeket még csak tervező családok minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak.

- Arra törekszünk, hogy a szülés és az azt követő időszak valóban egyik legemlékezetesebb, legszebb élménye lehessen a szülőknek – szólt dr. Wachter Walter, a Sárvári Járási Hivatal népegészségügyi osztályának vezetője, a rendezvény főszervezője.

Az elültetett kis bükkfára a szülők a gyerekkel együtt helyezték el a neveket tartalmazó jelképes gyümölcsöket Fotó: Pajor András

Az óvodák mozgásfejlesztő foglalkozásokra várják a kisgyermekes családokat. A város középiskoláiban szülésznők tartanak előadást a szülői szerepre való felkészülésről. A Nádasdy-várban május 9-én, szerdán tíz órakor Ringató kezdődik Gerbert Judit vezetésével a könyvtárban. Egy órával később pedig Családi fotók régen és ma címmel kiállítás nyílik. A képeken a város polgárai által a kiállításra felajánlott fényképeken keresztül megelevenednek az előző generációk és napjaink fotózkodási szokásai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában