Ha nyár, akkor fokozott óvatosság!

2018.06.24. 11:30

Bajnoki ezüst, ízletes malacsültek,tábor is címlapra kerültek a héten

A nardai karitásztábor megnyitójáról is tudósítottunk a héten, írtunk „pusztacsói malackodásról”, a vakáció veszélyeiről és arról is, hogy ezüstérmes lett a szombathelyi Falco az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban.

VN-összefoglaló

Dr. Székely János megyéspüspök is beállt a gyerekek közé csocsózni a tábornyitón Fotó: UT/VN

 

Ámon Dániel figyelte a malacsütés minden pillanatát a szeles időben Pusztacsóban Fotó: Ohr Tibor

A templom mellett forogtak a nyársak Pusztacsóban:

tíz órán át sütötték a malacokat a VII. Nemzetközi Malacfesztiválon a múlt hétvégén. Tizenkét csapat versengett a zsűri kegyeiért. Nehéz dolga volt az ítészeknek és összetett feladatot kaptak: a sütés módját, a csapat megjelenését is értékelték, aztán meg természetesen az ízeket is. A falu érdekében tett összefogásról beszélt Kollarits Kornél polgármester, amikor köszöntötte a résztvevőket.

A megyéspüspök is csocsózott

Dr. Székely János megyéspüspök is beállt a gyerekek közé csocsózni a tábornyitón Fotó: UT/VN

Írtunk a héten táborindításról is: dr. Székely János megyéspüspökkel is csocsóztak a gyerekek az egyházmegyei karitász nardai napközis táborának megnyitóján. Dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester azt emelte ki, hogy Nardán olyan táborban lehetnek a gyerekek, ahol a szülők biztonságban tudhatják őket. Itt volt a tábornyitón Soltész Miklós egyházi államtitkár is. A vendégek a futball-világbajnoksághoz kapcsolódva labdákat osztottak a gyerekeknek, felavatták a felújított táborrészt, majd színes léggömböket eresztettek az ég felé.

Amelyik gyerek nem táborban pihen felnőtt felügyelete alatt, az is legyen óvatos!

Musztács Zoltán és Mák Tamás osztott tegnap szórólapot a büki fürdőn, Michl József is szívesen vette a hasznos bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

Mindenképpen ismételjék át a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait a szülők a gyerekekkel – ezt tanácsolja László Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Az autósok figyeljenek az időjárás változásaira: egy-egy érkező front figyelmetlenebbé teszi a sofőröket, és nem mellékesen a hőség is megterhelő. A strandok, játszóterek környékén megnő a forgalom – ezért ezeken az útszakaszokon legyenek a szokottnál is óvatosabbak az autósok.

Perl Zoltán már a bajnoki ezüstéremmel a nyakában ment a szurkolókhoz Fotó: Unger Tamás / VN

A nyárindítást a kicsengetés mellett az is jelzi, hogy véget ért a kosárlabdaszezon: a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a bajnokságban és a kupában is ezüstéremmel zárt. A bajnoki döntő legvége emlékezetes, hiszen a negyedik mérkőzésen Perry dudaszós triplája célba ért – így a Szolnok 83-81-re győzött Szombathelyen és 3-1-re nyerte az egyik fél három megnyert meccséig tartó finálét. – Örömmel tértem vissza két éve Szombathelyre, és akkor egy nehéz helyzetbe lévő csapatot vettem át – mondta Srecko Sekulovic, a Falco mestere. – Jól sikerült időszak van mögöttünk, az elmúlt két szezonban két bajnoki és egy kupadöntőbe jutottunk be. A tréner elköszönt: – Köszönöm a szurkolók támogatását, a vezetők munkáját, a játékosaim feltétlen bizalmát, barátságát, de most távoznom kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában