üléseztek

2018.06.28. 10:00

Hasznosak a térfigyelő kamerák – A büki bűncselekményekről számoltak be

Tavaly 78, 2015-ban 70 bűncselekmény történt Bükön, és tavaly 7, tavalyelőtt még 20 bűncselekmény történt büki közterületen, a bűnök nagy része még mindig vagyon elleni cselekmény – egyebek között erről is hallhatnak hétfőn tartott ülésükön a büki képviselők. Lőrincz Attila alezredes számolt be a város bűnügyi és közlekedésbiztonsági helyzetéről, számadatairól.

VN

Több volt az úgynevezett kiemelten kezelt bűncselekmény: 2017-ben 55, előző évben 41 ilyen eset történt Bükön. Ezek közé tartozik, hogy nyolc testi sértésnél volt dolga a rendőröknek, emberölés nem történt Bükön tavaly.

Garázdaság ügyében tavaly nyolc, tavalyelőtt öt nyomozást zártak le: az alkoholfogyasztás több esetben is szerepet játszott a rendőrségi beszámoló szerint. Kiskorú veszélyeztetése ügyében nem zártak nyomozást sem tavaly, sem tavalyelőtt, egy ilyen ügy viszont elindult, az idén zárul. Lopás 36 esetben történt, ez tízzel több, mint az előző évben volt, de a beszámoló hozzáteszi, hogy sem Bükön, sem Iklanberényben nem történt gépkocsilopás, sem lakásbetörés. Nem volt sem rablás, sem kifosztás, rongálás miatt három esetben indult nyomozás. Érdekes, de azt is tartalmazza a rendőrségi beszámoló, hogy a Kőszegi Rendőrkapitányság illetékességi területén, vagyis Bükkel együtt még két másik városban és 16 községben, még nem fordult elő, hogy élő állatot loptak volna. A tulajdon elleni szabálysértéseknél jellemzően élelmiszert, kozmetikumot és szeszes italt emeltek el az elkövetők.

Kiderül a rendőrségi jelentésből az is, hogy hasznosak a büki térfigyelő kamerák: azok képeit több alkalommal is eredményesen használták fel közterületi bűnök feltárásában a rendőrök. Négy éve nem volt kábítószerügy Bükön. 2014- ben egy esetben volt dolga a rendőröknek drogüggyel, 2012-ben pedig két ilyen eset volt – azóta nem adott munkát a kábítószer a büki egyenruhásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában