elhárították a károkat

2018.06.15. 07:00

Molnár Sándor, a Vadása II. tulajdonosa köszönetet mond

A megye távoli pontjairól is jöttek segíteni, megmozdult a környék a Vadása-tó- nál esett károk elhárítására az elmúlt hétvégén. A zivatarlánc hatalmas munkát adott – és ad.

Merklin Tímea

Varga Zoltán csütörtökön a Vadása II-nél teljesített szolgálatot, 24 órás felügyeletet látnak el kettesével Fotó: Szendi Péter

– Elértük az árvízvédelmi maximumot – magyarázza Molnár Sándor, a két kicsi tóból álló Vadása II. tó tulajdonosa.

– Úgy gondolom, példa értékű volt a megyei szintű összefogás

a polgárőrök, a tűzoltók, a katasztrófavédők, a civilek, az önkéntesek részéről, mindenkit köszönet illet a munkájáért. A katasztrófavédőkkel vettem fel a kapcsolatot, mindent koordináltak, dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója végig itt volt, ő is megfogta a lapátot, beállt a sorba, rakta a homokzsákot a többi segítővel együtt. Tartottuk a gátat, mert ha átszakadt volna, még nagyobb lehetett volna a baj. A vízügyes szakemberek segítségével plusz árapasztót csináltunk.

Varga Zoltán csütörtökön a Vadása II-nél teljesített szolgálatot, 24 órás felügyeletet látnak el kettesével Fotó: Szendi Péter

A gátak állnak, de sérültek, leszakadt a gátat megtámasztó rézsű.

Folyamatosan kapják az esőt azóta is, a nagy tóban megint 2,5 méterrel nagyobb a víz, és sajnos csak nagyon lassan apad. Molnár Sándor csütörtökön délután is kint volt, azt is megtudtuk tőle, hogy folyamatosan 24 órás felügyeletet látnak el, ő maga is szolgálatba helyezte magát, 12 óránként váltják egymást, mindig kettesével. Amint elmondta, állandóan kapcsolatban vannak a vízügyi szakemberekkel, rendszeresen egyeztetnek. Amíg az ár el nem vonul, nem tudják elkezdeni a tényleges helyreállítást. Még nem tudni, mekkorák az anyagi károk, de szerdán már volt náluk a kivitelező, felmérték, hogy pontosan mit kell csinálni, hol, hogyan kell kijavítani a sérüléseket, ha az időjárás engedi, és levonul a víz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában