Megismerték az áldozatsegítést

2018.06.07. 20:15

Nyitnak mindenki felé: kapcsolatokat épít és játékokat szervez az új központ Szombathelyen

Sorsolás, majd ünnepélyes nyereményátadás helyszíne volt az alig egy hónapja nyílt szombathelyi Áldozatsegítő Központ: a játékra hívottak között hatvan koncertjegyet sorsoltak ki.

Bakos Ágnes

A szerencsés nyertesek egy része a központban Fotó: ÁSK

Az áldozattá váltak segítése mellett a prevenciót, az áldozattá válás megelőzését is feladatának tekinti a szombathelyi Áldozatsegítő Központ – ezért igyekeznek kapcsolatokat építeni, és már néhány hét alatt is látszik, hogy sikerrel. – Véleményünk szerint csak szakmai összefogással tudjuk megvalósítani a kitűzött célokat. Ennek érdekében több szakmai területtel felvettük a kapcsolatot és megkezdtük az együttműködési keretek kidolgozását – számolt be Kámán-Németh Martina koordinátor.

A szerencsés nyertesek egy része a központban Fotó: ÁSK

Április végén és május elején két rendezvényen vehettünk részt a Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködve. Programjainkkal közös játékra, feladatmegoldásra invitáltuk az érdeklődőket, miközben információval láthattuk el őket – mutatta be a koordinátor. Aki ott volt a programokon, az sorsoláson vett részt: koncertjegy volt a tét, ugyancsak egy sikeres együttműködésnek köszönhetően. – Kapcsolatba kerültünk a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatójával, Kiss Barnával, aki megismerve intézményünk misszióját, teljes partnerséget ajánlott fel – árulta el Kámán-Németh Martina. Az igazgató harminc belépőjegyet ajánlott fel a Hangos látás-színes hallás című interaktív előadásra, valamint másik harminc belépőt az évadzáró hangversenyre, a szerencsés nyertesek a napokban voltak a koncerteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában