az elmúlt évek behatolói

2018.07.18. 07:00

Elkészült a vadkerítés a Jáki úti temetőben

Elkészült a Jáki úti temető északnyugati részén felhúzott vadkerítés, amelytől azt várják, hogy megakadályozza az erdő felől érkező négylábúak bejutását a sírkertbe.

SZMK

Dr. Puskás Tivadar és Kiskós Ferenc

Fotó: szombathely.hu/CsG

 

Dr. Puskás Tivadar és Kiskós Ferenc
Fotó: szombathely.hu/CsG

Számos négylábú behatoló járt az elmúlt években a sírkertben: nyulak, őzek és vaddisznók is. Az ott nyugvó világháborús katonák hozzátartozói jelezték a Temetkezési Kft. munkatársainak, hogy állatok háborgatják a hősök parcelláját. A sírok védelmét szolgáló vadkerítés kialakítása áprilisban kezdődött a vállalat saját beruházásaként. – Örömmel jelentem: megoldottuk azoknak a temetőlátogatóknak a problémáját, akik itt közvetlenül a hősi temető és az urnatemető közötti részen ezekkel szembesültek, hiszen ezek az őzek sok hozzátartozónak okoztak komoly problémákat – tájékoztatott Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója. – A kerítés hossza mintegy 750 méter és 1 millió 600 ezer forintból valósult meg ez a fontos beruházás – mondta el dr. Puskás Tivadar polgármester. Megtudtuk: a közeljövőben egy árokásó berendezést is vásárolnak mintegy 600 ezer forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában