rendkívüli testületi ülés

2018.08.31. 07:00

Döntöttek: Szentgotthárd befejezi a projekteket 

A város biztosítja a folyamatban lévő pályázatokhoz a szükséges anyagi forrást, erről döntöttek az önkormányzati képviselők a közelmúltban megtartott rendkívüli testületi ülésen.

Civil/Horváth R. László

Labritz Béla alpolgármester és Papp Bálint stratégiai és fejlesztési ügyintéző tájékoztatott a részletekről. Az alpolgármester elöljáróban leszögezte: a 2015-ös, 2016-os és 2017-es Területi operatív program keretében benyújtott, elbírált és nyertes pályázatok megvalósításához szükséges anyagköltség oly mértékben emelkedett az elmúlt évben, hogy bizonytalanná vált a projektek sikeres befejezése. Ezért fontos volt, hogy mielőbb döntés szülessen: vagy félbemaradnak a beruházások, vagy pedig a város forrást keres a folyamatban lévő munkálatok befejezéséhez. Papp Bálint hozzátette, robbanásszerűen emelkedtek az építőipari anyagköltségek és a vállalkozók kötelező munkavállalói minimumbérköltségei is. Így a jelenleg zajló munkálatok pályázati anyagban foglalt árai az elmúlt években mintegy 123 millió forinttal nőttek. A Fenntartható kerékpárforgalmi fejlesztés Szentgotthárdon című projektnél 33 ezer 451 ezer forint, az Arany János Általános Iskola felújításánál 45 millió 124 ezer 723 forint, a Játékvár Óvodánál 43 millió 777 ezer 835 forint költségnövekményt határoztak meg. A képviselő-testület úgy döntött, hogy biztosítja azt a szükséges anyagi forrást, amely nélkülözhetetlen az elkezdett beruházások folytatásához, befejezéséhez. Mindezt tette azért, mert a lehetőségek most adottak. Nem biztos, hogy a közeljövőben lesz pályázati lehetőség az elkezdett és tervbe vett munkálatok anyagi forrásának biztosítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában