közös értékeink összekapcsolnak minket

2018.08.15. 07:00

Elköszöntek Aigner Géza atyától a virágokkal feldíszített Szent Márton-templomban

A falunapon virágokkal feldíszített Szent Márton-templomban köszönt el az ezüstmisés plébános, Aigner Géza.

Pajor András

Németh Imre polgármester a település címerét ajándékozta Aigner Géza atyának

Fotó: Pajor András

Ez a szertartás volt az utolsó elköszönés: ugyanis kilenc év Répcelakon és környékén végzett plébánosi munka után Letenyére, szülővárosába szólította Aigner Gézát a papi szolgálat. A szentmise előtt az egyházközség, a település civil szervezetei és az önkormányzat ajándékokat adtak át a lelkipásztornak, megköszönve a községért kifejtett fáradhatatlan munkáját. Egy személyes vers és az itteni táj zamatát hordozó néhány palack ital is volt az ajándékok között.

– Aigner Géza atya folytonosan új utakat épített és helységünket feltette a turisztikai térképekre a Szent Márton-út zarándokpontját létrehozva

– méltatta Németh Imre polgármester a plébánost, akinek a település faragott címerét adományozta, hogy mindig emlékezzen Vámoscsaládra.

Németh Imre polgármester a település címerét ajándékozta Aigner Géza atyának
Fotó: Pajor András

A szentmisén részt vett Tóth János – szintén ezüstmisés – plébános is, akivel Aigner atya ezután közösen szolgál majd Letenyén. A szertartás szónoka Kiss Csaba atya volt, akivel Aigner Géza együtt tanult a szemináriumban.

– Mindig marad elég feladat, amit hátrahagy az ember – intézte köszönőszavait az ezüstmisés plébános a jelenlévőkhöz és utódjához, Szakál Szilárd atyához. – Akárhol legyünk is, közös értékeink mindenütt öszszekapcsolnak bennünket – tette hozzá a búcsúzó Aigner atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában