rászoruló gyerekeknek

2018.08.08. 18:12

Közlekedj okosan! – Nem mindennapi tábor Szombathelyen

A Víztorony – KRESZ-park Kulturális és Sport Egyesület az idén is megszervezte az ingyenes, nyári KRESZ- és kerékpárostábort rászoruló gyerekeknek.

VN

A közlekedés szabályaival ismerkedtek

Fotó: Víztorony - Kresz-park Kulturális és Sport Egyesület

A tábort tavaly indították először Sátory Károlynak, a körzet önkormányzati képviselőjének javaslatára, aki akkor is és az idén is képviselői keretéből támogatta a megvalósítását. Sátory Károly elmondta: az egyesület célja a családi körülményeik miatt rászoruló gyermekek ingyenes, élményekben gazdag nyári táboroztatása, a közlekedési szabályok megtanulása, alkalmazása. A gyerekek megismerkedhettek a rendvédelmi szervek tevékenységével, hogy annak fontosságát megtapasztalják, és az ott dolgozók munkáját megbecsüljék.

A programok között szerepelt a közlekedésbiztonsági foglalkozás a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság segítségével. Binó Tamás és Kovács Vanda vezetésével játékosan, kockakirakóval bővítették ismereteiket a gyerekek a közlekedési szabályokkal kapcsolatban. Rendőrautót és rendőrmotort is kipróbálhattak.

A közlekedés szabályaival ismerkedtek
Fotó: Víztorony – Kresz-park Kulturális és Sport Egyesület

A programok között szerepelt a közlekedésbiztonsági foglalkozás a Vas Megyei Rendőr-főJártak a tűzoltóságon is, ahol megismerkedhettek a katasztrófavédelmi igazgatóság munkájával, eszközeivel, felszereléseivel. Megfigyelhették a riasztás lépéseit, a telefonhívástól a bevetésig tartó folyamatot. Bűnmegelőzési foglalkozáson életkoruknak megfelelő játékos feladatokon keresztül ismerkedtek az internet, a drogok veszélyeivel, valamint a környezetvédelem fontosságával. Nagy sikert aratott a részegszemüveggel végzett sorverseny. A gyerekek nagyon örültek a kis ajándéknak, jojónak, stresszlabdának, színes ceruzának, amit ajándékba kaptak. Látogatást tettek ezen kívül a skanzenbe, ahol a hagyományos falusi életmóddal, az építkezéssel, eszközökkel ismerkedhettek.apitányság segítségével. Binó Tamás és Kovács Vanda vezetésével játékosan, kockakirakóval bővítették ismereteiket a gyerekek a közlekedési szabályokkal kapcsolatban. Rendőrautót és rendőrmotort is kipróbálhattak.

Kozma Györgyi táborvezető elmondta: – A KRESZ-parkban a vezetésemmel ismerkedtünk a közlekedés szabályaival, a forgalmi helyzetek megoldásával. Játékos csapatversenyen, tesztlap kitöltésével, KRESZ-táblás, mondatkiegészítős feladaton keresztül adhattak számot a gyerekek a tanult ismeretek elsajátításáról, azok gyakorlati alkalmazásáról. Természetesen a játék, a szórakozás is része volt a tábornak. Strandolhattak a gyerekek, nagy örömükre, a Kalandvárosban önfeledten csúszkáltak, másztak, pörögtek. Minden programra kerékpárral mentek. Szerintem a tábor elérte célját. A gyerekek hasznos, élményekben gazdag egy hetet töltöttek el – tette hozzá a táborvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában