Allergiások figyelem!

2018.08.02. 10:00

Már tüneteket is okozhat a parlagfű

Az Országos Közegészségügyi Intézet felhívása szerint korán kezdte a pollenszórást a parlagfű. Szombathelyen harmadik hete mutatkozik már az erősen allergén nyomnövény pollenje.

Vas Népe

Nagyszénás, 2013. július 29. Parlagfüvet vág egy közmunkás Nagyszénás belterületén 2013. július 29-én. A hatóság július 1-jétől eljárást indít azok ellen, akik elmulasztják a parlagfű-mentesítést.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Rosta Tibor

Az ország nagy részén alacsony-közepes a parlagfű pollenterhelése, a száraz időben ennek emelkedésére számít az Országos Közegészségügyi Intézet. Szombathelyen alacsony intenzitással mérték a parlagfű pollenjét, harmadik hete. Ugyanez a helyzet a zalai mérőállomáson – azt a Vas megye déli részében élőknek érdemes figyelniük. Most érdemes felkeresni orvosukat a parlagfűre allergiásoknak.

 

Vasban néhol még alacsony a terhelés
Grafika: efop.antsz.hu

 

Az intézet naponta készít térképes előrejelzést: az augusztus 1-jei adatsor szerint Vas megyében a Sárvár–Szentgotthárd vonaltól délre eső területeken nagyobb, attól északra kisebb pollenterhelés valószínű a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában